/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

COD GALBEN de alertă privind Coronavirus în R. Moldova

missing
24 februarie 2020, ora 12:43

Autoritățile au emis cod galben de alertă la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția coronavirus. Despre aceasta a comunicat astăzi ministra Sănătății.

Viorica Dumbrăveanu a declarat la ședința Comisiei pentru Sănătate Publică privind situația epidemiologică că există risc posibil de declanșare a urgenței de sănătate publică

Totodată, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat pe 18 februarie, din Germania, prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății cinci seturi a câte 96 de teste, în total 480 de teste, pentru detecția coronavirusului de tip nou și două seturi a câte 96 de teste pentru precizarea rezultatului. Toate aceste seturi de teste se află la laboratorul virosologic al ANSP.

Poliția de Frontieră întreprinde toate măsurile necesare privind detectarea, notificarea, prevenirea și controlul cazurilor probabile de infectare cu Coronavirus de tip nou (COVID-19).

Persoanele care prezintă simptome ale bolii (tuse și respirație îngreunată) și febră după efectuarea termometriei, vor fi izolate în camere special amenajate și anunțată de urgență Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner, unde fiecare călător este supus termometriei pentru a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare.

La trecerea frontierei fiecare persoană este informată despre noul virus, căi de transmitere, măsuri de precauție.

Până-n prezent în Republica Moldova nu a fost depistat oficial niciun caz de infecție cu coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram