Acoperișuri smulse de vânt, panouri publicitare doborâte la pământ și zeci de localități rămase fără curent electric Sunt doar o parte din consecințele produse de vântul puternic de astăzi, în toată țara. Salvatorii au fost astfel solicitați să intervină zeci de situații.

În raionul Căușeni, de exemplu, acoperișul Consiliului raional Căușeni, a fost avariat din cauza vântului. Salvatorii au trebuit să intervină astfel pentru a întări porțiuni din acesta, deoarece risca să se prăbușească în orice moment.

Tot la Căușeni, pompierii au înlăturat mai multe foi de ardezie care atârnau de pe acoperișul Centrului de Sănătate publică și prezentau pericol pentru trecători.

În localitatea Coștangalia din raionul Cantemir, vântul a distrus circa 75 m2 din acoperișul Casei de Cultură.

Angajații IGSU au intervenit de urgență și pe mai multe adrese din capitală. Pe strada Nicolae Zelinschi din Chișinău, salvatorii au avut misiunea de a înlătura porțiuni de țiglă metalică de pe un bloc cu cinci nivele, ce prezenta un pericol eminent pentru oamenii din preajmă.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în municipiul Cahul, unde vântul a deteriorat acoperișul unui bloc locativ.

În urma condițiilor meteo nefavorabile au fost afectate și mai multe panouri publicitare. La Criuleni, de exemplu, salvatorii au trebuit să le demonteze.

Conform datelor colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale IGSU, din cauza intensificării vântului la moment rămân parțial deconectate 51 localități din raioanele Chișinău, Criuleni, Strășeni, Orhei, Telenești, Călărași, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cahul, Taraclia și UTA Găgăuzia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!