Peste 78 de mii de cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate până-n prezent pe glob. Dintre care, 123 – în Europa. În Italia au fost confirmate 79 de cazuri, inclusiv două decese, potrivit Ministerului Sănătății. În Germania au fost confirmate 16 cazuri, Franța – 12, Marea Britanie – nouă. 

„O creștere rapidă de cazuri de infecție cu coronavirus confirmate de laborator au fost detectată în nordul Italiei, începând cu 21 februarie. Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova se află în strânsă legătură cu autoritățile italiene. În zilele de weekend au fost realizate mai multe schimburi de informații la acest subiect”, a declarat în cadrul ședinței ministra Sănătății Viorica Dumbărveanu.

„În ultima săptămâna situația se agravează în Italia, acolo unde se află mulți concetățeni de ai noștri. Mulți dintre aceștia intenționează să se întoarcă acasă”, a spus în cadrul ședinței premierul Ion Chicu. Menționăm că în ultimele 24 de ore 682 de pasageri au venit pe cale aeriană din Italia în Republica Moldova.

Potrivit OMS, 2400 de persoane a decedat până-n prezent de pe urma coronavirusului.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!