/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Coronavirus: Situația în Italia, Germania, Franța și Marea Britanie

missing
24 februarie 2020, ora 12:15

Peste 78 de mii de cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate până-n prezent pe glob. Dintre care, 123 – în Europa. În Italia au fost confirmate 79 de cazuri, inclusiv două decese, potrivit Ministerului Sănătății. În Germania au fost confirmate 16 cazuri, Franța – 12, Marea Britanie – nouă. 

„O creștere rapidă de cazuri de infecție cu coronavirus confirmate de laborator au fost detectată în nordul Italiei, începând cu 21 februarie. Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova se află în strânsă legătură cu autoritățile italiene. În zilele de weekend au fost realizate mai multe schimburi de informații la acest subiect”, a declarat în cadrul ședinței ministra Sănătății Viorica Dumbărveanu.

„În ultima săptămâna situația se agravează în Italia, acolo unde se află mulți concetățeni de ai noștri. Mulți dintre aceștia intenționează să se întoarcă acasă”, a spus în cadrul ședinței premierul Ion Chicu. Menționăm că în ultimele 24 de ore 682 de pasageri au venit pe cale aeriană din Italia în Republica Moldova.

Potrivit OMS, 2400 de persoane a decedat până-n prezent de pe urma coronavirusului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram