/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Acțiunile statului în patru întreprinderi vor fi scoase la vânzare. În listă este și „Metalferos”

missing
24 februarie 2020, ora 12:53

Pachetele de acțiuni pe care le deține statul în patru întreprinderi vor fi scoase la vânzare în anul curent. Agenția Proprietății Publice a propus pentru consultări proiectul de hotărâre care prevede modificarea Listei bunurilor proprietate de stat supuse privatizării.

Potrivit documentului, urmează a fi incluse în procesul de privatizare pachetul de 78,28% de acțiuni ale statului la „Metalferos”, cele 99,11% din acțiuni la „Sanfarm-Prim”, pachetul de 60,41% acțiuni la întreprinderea „Vinuri Ialoveni” și cele 30% din acțiuni „Alimentarmaș”.

De asemenea, statul vrea să-și vândă cotele sociale deținute la „IT-CAFE”,  Publicația Periodică „Casa Editoriala IT MOLDOVA” și „Metrompas”.

Pe de altă parte, Guvernul intenționează să excludă temporar din lista de privatizări mai multe bunuri, pentru a face o evaluare și „a determina obiectivele de dezvoltare în corelație cu strategiile sectoriale.

Din listă vor fi excluse: „Rețelele Electrice de Distribuție Nord”, „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, „Nodul Hidroenergetic „Costești”, „Moldtelecom”  și  baza „Mecita” de pe teritoriul Ucrainei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram