Pachetele de acțiuni pe care le deține statul în patru întreprinderi vor fi scoase la vânzare în anul curent. Agenția Proprietății Publice a propus pentru consultări proiectul de hotărâre care prevede modificarea Listei bunurilor proprietate de stat supuse privatizării.

Potrivit documentului, urmează a fi incluse în procesul de privatizare pachetul de 78,28% de acțiuni ale statului la „Metalferos”, cele 99,11% din acțiuni la „Sanfarm-Prim”, pachetul de 60,41% acțiuni la întreprinderea „Vinuri Ialoveni” și cele 30% din acțiuni „Alimentarmaș”.

De asemenea, statul vrea să-și vândă cotele sociale deținute la „IT-CAFE”,  Publicația Periodică „Casa Editoriala IT MOLDOVA” și „Metrompas”.

Pe de altă parte, Guvernul intenționează să excludă temporar din lista de privatizări mai multe bunuri, pentru a face o evaluare și „a determina obiectivele de dezvoltare în corelație cu strategiile sectoriale.

Din listă vor fi excluse: „Rețelele Electrice de Distribuție Nord”, „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, „Nodul Hidroenergetic „Costești”, „Moldtelecom”  și  baza „Mecita” de pe teritoriul Ucrainei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!