/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Reacția directorului Spitalului Clinic Republican după ce un grup de medici l-a acuzat de management defectuos

missing
24 februarie 2020, ora 13:03

Directorul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, a venit cu o reacție după ce un grup de medici l-a acuzat de management defectuos și intimidări, prin intermediul unei scrisori anonime. Acesta neagă faptul că s-ar afla în relații apropiate cu fostul lider democrat Vlad Plahotniuc și susține că de când e director al acestui spital, mai mulți politicieni i-au trecut pragul, inclusiv pentru tratament.

Cât privește plecările „în masă” ale medicilor din cadrul instituției, managerul spitalului spune că aceștia pleacă pentru a se angaja peste hotare, la fel ca alți moldoveni, nu din cauza unor presupuse intimidări.

„Într-o instituție în care activează peste 1700 de angajați, există o anumită fluctuație de cadre, inclusiv medici care, spre regret, aleg să părăsească țara, la fel ca mii de cetățeni din diverse alte domenii, pentru ca să se angajeze peste hotare. Mulți medici au ajuns să activeze în clinicile statelor europene, pentru că acolo sunt apreciați mai înalt, acolo familiile lor au șanse mai bune la dezvoltare, iar când aleg să o facă, aceasta nu se întâmplăneapărat din cauza managementului spitalului concret în care activează înainte de a părăsi țara”, se menționează într-un comunicat de presp remis de responsabilii de la Spitalul Clinic Republican.

De asemenea, directorul instituției medicale, Anatol Ciubotaru mai spune că după lansarea acuzațiilor în adresa sa, mai mulți foști angajați ai spitalului, vizați în scrisoarea anonimă l-ar fi contactat, pentru a-l susține

„În toate aceste adresări se menționează că numele le-a fost utilizat în context greșit, abuziv, în lipsa acordului lor în acest sens și, prin urmare, cu încălcarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal”, este precizat în comunicat.

 

Amintim că în urmă cu aproape două săptămâni, un grup de medici de la Spitalul Clinic Republican l-au acuzat pe directorul Anatol Ciubotaru că din cauza lui, mai mulți angajați au plecat din instituție Acesta a mai fost acuzat de relații apropiate cu Vlad Plahotniuc. Detalii, mai jos.

/DOC/ Scrisoare anonimă: Directorul Spitalului Clinic Republican, acuzat că îi intimidează pe doctori. Din cauza lui, ar fi plecat zeci de specialiști

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram