După ce a fost atenționat direct de șeful statului că va fi demis, dacă nu vor fi luate măsurile necesare pentru a sista tăierile ilicite de păduri, ministrul Agriculturii, Ion Perju, i-a convocat într-o ședință pe șefii gospodăriilor silvice din întreaga republică.

Ion Perju le-a cerut pădurarilor să manifeste o atitudine responsabilă și profesionistă în domeniu și să nu întreprindă acțiuni ilegale.

„Nu voi admite și nu voi mai tolera iresponsabilitatea, neprofesionalismul și neglijența în ramura silviculturii”, a avertizat și ministrul, după ce un asemenea mesaj a venit vineri de la șeful statului.

Ion Perju afirmă că la venirea sa în funcția de ministru a stabilit un șir de priorități, iar una dintre acestea a fost combaterea defrișărilor ilicite de păduri și sporirea suprafețelor împădurite.

„Din păcate, constat că eforturile sunt insuficiente în direcția respectivă. Faptul că nu afișez public ceea ce observ și cunoscut, nu înseamnă că problema respectivă este lipsită de interes din partea mea personală și a instituției pe care o conduc. Am solicitat angajaților Agenției Moldsilva să își canalizeze eforturile în contracararea defrișărilor ilicite și să manifeste o colaborare eficientă cu instituțiile abilitate ale statului, în special cu organele de drept și anticorupție”, a adăugat Perju.

Ministrul Agriculturii a solicitat de la fiecare ocol silvic  informații actualizate privind defrișările planificate.

„Vom schimba viziunea și vom modifica Codul Silvic, astfel încât să admitem doar tăieri ce contribuie la regenerarea pădurilor. Vom discuta și cu partenerii de dezvoltare pentru a dezvolta capacitățile instituționale și a spori activitățile de plantare și împădurire”, promite ministrul Agriculturii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!