Zeci de hectare de terenuri cu vegetație, din diverse localități din țară, au fost nimicite de flăcări, în ultimele 24 de ore. Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pe parcursul ultimei zile în Moldova s-au produs 54 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie uscată.

Un incendiu a avut loc ieri în preajma localităţii Ghidighici, unde focul a mistuit peste zece hectare de stufăriş din apropierea lacului. La faţa locului au intervenit două echipaje de pompieri care au reuşit localizarea.

Un alt incendiu de vegetaţie a fost stins de pompieri în apropierea satului Bardar, raionul Ialoveni, unde focul a reuşit să nimicească șase ha de iarbă. Și localitatea Corjova, Criuleni a avut de suferit, întrucât a ars de vegetaţia cuprinsă o suprafaţă de peste zece ha. În localitatea Corlăteni, raionul Râşcani, focarele de vegetaţie arsă s-au extins cu repeziciune reuşind să afecteze 12 ştiubeie cu albine. Datorită intervenţie pompierilor, alte 118 ştiubeie au fost salvate.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii şi pompierii au intervenit în 43 de situaţii similare în republică şi la lichidarea a zece incendii de vegetaţie produse în Chişinău. În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea resturilor menajere. În condiţii de vânt puternic şi umiditate redusă focarele de vegetaţie arsă se pot răspândi pe spaţii extinse. În caz de situaţii de risc persoanele pot apela Serviciul 112.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!