/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Focul a mistuit zeci de hectare de terenuri din diverse localități din Moldova, în ultimele 24 de ore

missing
24 februarie 2020, ora 09:28

Zeci de hectare de terenuri cu vegetație, din diverse localități din țară, au fost nimicite de flăcări, în ultimele 24 de ore. Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pe parcursul ultimei zile în Moldova s-au produs 54 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie uscată.

Un incendiu a avut loc ieri în preajma localităţii Ghidighici, unde focul a mistuit peste zece hectare de stufăriş din apropierea lacului. La faţa locului au intervenit două echipaje de pompieri care au reuşit localizarea.

Un alt incendiu de vegetaţie a fost stins de pompieri în apropierea satului Bardar, raionul Ialoveni, unde focul a reuşit să nimicească șase ha de iarbă. Și localitatea Corjova, Criuleni a avut de suferit, întrucât a ars de vegetaţia cuprinsă o suprafaţă de peste zece ha. În localitatea Corlăteni, raionul Râşcani, focarele de vegetaţie arsă s-au extins cu repeziciune reuşind să afecteze 12 ştiubeie cu albine. Datorită intervenţie pompierilor, alte 118 ştiubeie au fost salvate.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii şi pompierii au intervenit în 43 de situaţii similare în republică şi la lichidarea a zece incendii de vegetaţie produse în Chişinău. În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea resturilor menajere. În condiţii de vânt puternic şi umiditate redusă focarele de vegetaţie arsă se pot răspândi pe spaţii extinse. În caz de situaţii de risc persoanele pot apela Serviciul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram