Vântul puternic a produs pagube în toată țara. În câteva regiuni ale țării a fost nevoie de intervenția salvatorilor după ce vântul a distrus acoperișuri și a doborât copaci. Iar circa 66 localități din raioanele: Criuleni, Cimișlia,Orhei, Telenești, Călărași, Anenii-Noi, Hâncești, Râșcani, Florești, Edineț, UTA Găgăuzia, dar și din capitală au rămas fără curent electric.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații Excepționale (IGSU), în Durlești un arbore s-a prăbușit peste o stație de așteptare. Pompierii au reușit deblocarea drumului și a stației. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.

În această după amiază, salvatorii au mai înlăturat o țeavă de ventilare, care a căzut de pe clădirea unei întreprinderi la Anenii Noi. Mai mult, rafalele de vânt au deteriorat acoperișul unui bloc de locuit cu cinci nivele din Ungheni.

Tot vântul puternic a smuls circa 1000 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul unui gimnaziu din satul Pistruieni, raionul Telenești. De asemenea 53 foi de ardezie au fost smulse de pe blocul administrativ al Colegiului Politehnic din Bălți.

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Pe rețelele de socializare a fost publicată o imagine unde se vede că un panou de publicitate a căzut peste o mașină.

În contextul în care a fost emis cog portocaliu de vânt puternic, salvatorii avertizează cetățenii, că aflarea sub arbori uscați și clădiri avariate prezintă pericol pentru viața și sănătate. Oamenii sunt atenționați să nu calce cabluri şi fire căzute la pământ, dar și să-și monitorizeze strict minorii.

Pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere. În condiţii de vânt puternic şi umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune pe spaţii extinse și pot provoca incendii de proporții. În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!