/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Vântul a lăsat mai multe case fără curent electric. Raioanele cele mai afectate

missing
24 februarie 2020, ora 14:02

Vântul puternic a produs pagube în toată țara. În câteva regiuni ale țării a fost nevoie de intervenția salvatorilor după ce vântul a distrus acoperișuri și a doborât copaci. Iar circa 66 localități din raioanele: Criuleni, Cimișlia,Orhei, Telenești, Călărași, Anenii-Noi, Hâncești, Râșcani, Florești, Edineț, UTA Găgăuzia, dar și din capitală au rămas fără curent electric.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații Excepționale (IGSU), în Durlești un arbore s-a prăbușit peste o stație de așteptare. Pompierii au reușit deblocarea drumului și a stației. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.

În această după amiază, salvatorii au mai înlăturat o țeavă de ventilare, care a căzut de pe clădirea unei întreprinderi la Anenii Noi. Mai mult, rafalele de vânt au deteriorat acoperișul unui bloc de locuit cu cinci nivele din Ungheni.

Tot vântul puternic a smuls circa 1000 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul unui gimnaziu din satul Pistruieni, raionul Telenești. De asemenea 53 foi de ardezie au fost smulse de pe blocul administrativ al Colegiului Politehnic din Bălți.

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Pe rețelele de socializare a fost publicată o imagine unde se vede că un panou de publicitate a căzut peste o mașină.

În contextul în care a fost emis cog portocaliu de vânt puternic, salvatorii avertizează cetățenii, că aflarea sub arbori uscați și clădiri avariate prezintă pericol pentru viața și sănătate. Oamenii sunt atenționați să nu calce cabluri şi fire căzute la pământ, dar și să-și monitorizeze strict minorii.

Pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere. În condiţii de vânt puternic şi umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune pe spaţii extinse și pot provoca incendii de proporții. În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram