/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Măsuri contra coronavirusului la Aeroport. Moldovenii care vin din Italia vor fi verificați prin două termoscanere

missing
24 februarie 2020, ora 09:33

Cetățenii moldoveni care se întorc din Italia în R. Moldova, vor fi verificați la Aeroportul Internațional Chișinău prin intermediul a două termoscanere. Unul deja a fost instalat, iar altul urmează a fi montat în cel mai scurt timp. Despre aceasta a declarat astăzi premierul Ion Chicu în cadrul unui briefing de presă. 

La Aeroportul Internațional Chișinău este deja instalat un termoscaner,pentru orice eventualitate, astăzi va mai fi instalat unul. Cetățenii care se întorc din Italia, dar și din alte state, vor fi verificați prin intermediul acestor utilaje, a declarat șeful Executivului.

Potrivit premierului, în caz de carantină, persoanele suspecte vor fi supravegheate la domiciliu. Totuși, el spune că spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” are pregătite saloane în caz de necesitate.

O moldoveancă care este stabilită în orașul Piacenza din Italia a povestit pentru TV8 că în zonă este mare panică printre localnici, aceștia purtând mască pentru a nu se infecta de virusul ucigaș.

Aceasta mai spune că în regiune practic toate magazinele au fost închise, elevii au fost trimiși în vacanță forțată până pe data de 8 martie, iar rafturile magazinelor sunt aproape goale.

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc în Italia, aceasta fiind și prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram