Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu și conducerea Agenției Medicamentului sunt așteptați pentru audieri la următoarea ședință a Parlamentului. Cei doi au fost invitați în plen de deputații grupului parlamentar „Pro Moldova”, pentru a prezenta un raport despre măsurile luate cu scopul de depistare precoce a bolnavilor de coronavirus.

„Prețul măștilor medicale a sărit la peste 4 lei bucata de la 50-70 de bani, iar în condițiile codului galben anunțat există riscul ca produsele de protecție și antibacteriene, precum și produsele medicinale, să se scumpească și mai mult. Ce fac autoritățile pentru a nu expune populația prețurilor nejustificate? PRO MOLDOVA a solicitat audierea în plenul Parlamentului a autorităților din domeniul sănătății pe marginea pericolului la care este expusă Republica Moldova în legătură cu epidemia de coronavirus ce se extinde cu repeziciune în Europa și mai cu seamă, în aceste zile, în Italia”, susțin deputații „Pro Moldova”.

Iar deputații PDM o invită pe Viorica Dumbrăveanu la ședința fracțiunii din 26 februarie, „pentru a prezenta măsurile întreprinse de Guvernul Republicii Moldova în scop de depistare precoce a bolnavilor și prevenirea declanșării epidemiei cu coronavirus. Pericolul pentru țara noastră este iminent, în contextul focarelor apărute în Italia, destinație frecventă a cetățenilor moldoveni. Totodată vom audia raportul pentru primele 100 de zile de activitate ale ministerului de resort în domeniul social si sănătate”, spun deputații democrați.

Amintim că astăzi a fost convocată Comisia pentru sănătate publică privind situația epidemiologică, la care s-a anunțat că a fost instituit cod galben de alertă privind coronavirusul în Republica Moldova. Asta înseamnă că autoritățile de la noi sunt obligate să întreprindă un șir de măsuri de securitate. La punctele de trecere a frontierei, de exemplu, au fost instalate termoscanere, iar oamenii trebuie să completeze fișe epidemiologice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!