Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a venit cu un comentariu după ce astăzi avocatul lui Ilan Șor l-a acuzat de imixtiune în actul justiției.

Ministrul afirmă că Ilan Șor încearcă să provoace o confruntare politică cu oficialii pentru a-și putea crea un statut de „victimă politică”, pentru a evita executarea pedepsei la locul aflării sale, dacă va fi condamnat definitiv în R. Moldova.

„Apărarea este conștientă de faptul că eu acționez în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Totodată, apărarea înțelege foarte bine că, în cazul unei eventuale condamnări și la Curtea de Apel și la Curtea Supremă de Justiție a inculpatului Șor, chiar dacă acesta nu este în Republica Moldova, organul de urmărire penală este justificat să solicite executarea pedepsei la locul aflării domnului Șor. Unica soluție de a bloca executarea pedepsei la locul aflării este posibilă, dacă s-ar crea acel statut de ,,victimă politică.” Iar confruntarea politică apărarea o provoacă, cel mai probabil, pentru a asigura statutul de ,,victimă politică.” Este o strategie și asta…”, a comentat Nagacevschi pe Facebook.

Ministerul Justiției a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o sesizare în privința acțiunilor judecătorilor Curții de Apel Cahul care examinează dosarul deputatului fugar Ilan Șor. În document se spune că expertiza, care este așteptată de la Centrul Național de Expertize Judiciare (CNEJ) și din cauza căreia au fost amânate deja opt ședințe de judecată, întârzie pentru că instanța nu a trimis la CNEJ materialele necesare pentru comisie.

„Neprezentarea documentelor solicitate de către comisie duce la tergiversarea efectuării expertizei judiciare”, se spune în sesizarea Ministerului Justiției adresată Consiliului Superior al Magistraturii.

/DOC/ Sesizarea depusă la CSM în legătură cu dosarul Șor. Curtea de Apel Cahul nu remite la CNEJ materialele pentru a finaliza expertiza  

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!