/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

O moldoveancă din Padova povestește care este atmosfera în Italia: „Niciodată nu am văzut ca lumea să fie atât de panicată”

24 februarie 2020, ora 12:47

O moldoveancă care împreună cu familia sa au emigrat în Padova acum circa șase ani, a povestit pentru TV8 care este atmosfera în aceste momente în Italia. Femeia spune că nici în zilele când au fost inundații în zonă, nu fusese atât de multă panică în rândul oamenilor. 

De teamă, oamenii s-au aprovizionat cu produse alimentare și evită pe cât posibil să iasă din casă.

Ne aflăm în Padova de șase ani, dar niciodată nu am văzut ca lumea să fie atât de panicată. Au fost ploi și inundații foarte mari, dar nu era așa. Toată lumea se aprovizionează cu apă, mâncare, produse folosite pentru dezinfectarea mâinilor, măști de la farmacii. Apropo, în unele regiuni, s-au terminat măștile. Și da, se simte cumva această frică în rândul oamenilor”, a povestit pentru TV8 moldoveanca.

Panicați, oamenii nici nu își mai strâng mână, de frică să nu fie infectați cu virusul ucigaș.

„De obicei duminică împreună cu soțul și cele două fetițe mergem la biserică, azi am ezitat. Mulți din noi nu ne mai îmbrățișam, bărbații nu își mai strâng mâna. Știm că acest virus este printre noi, că deja au murit câteva persoane, că acea zonă a fost cumva izolată, mașinile nu au voie să circule, poliția le redirecționează pe alt traseu, magazinele, școlile și universitățile sunt închise. A fost interzis carnavalul care de regulă se desfășoară anual în această perioadă”, a mai spus femeia.

Cetățenii din Italia sunt atenționați să evite locurile aglomerate. În acest sens, a fost activat și un număr special de urgență.

„Pe 27 ianuarie au activat un număr, unde persoanele pot suna pentru a se informa. Este recomandat să nu mergem în spitale dacă avem vreo urgență, dar să sunăm la acel număr de telefon”, susține moldoveanca.

În ultimele 24 de ore 682 de pasageri au venit pe cale aeriană din Italia în Republica Moldova.

Potrivit OMS, 2400 de persoane a decedat până-n prezent de pe urma coronavirusului.

Peste 78 de mii de cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate până-n prezent pe glob. Din care, 123 – în Europa. În Italia au fost confirmate 79 de cazuri, inclusiv două decese, potrivit Ministerului Sănătății. În Germania au fost confirmate 16 cazuri, Franța – 12, Marea Britanie – nouă.

Vezi și:

/FOTO/ Panică într-un oraș din Italia. Mărturiile unei moldovence: „Rafturile din magazine sunt aproape goale”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram