Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a trimis o sesizare în adresa Consiliului Concurenței în care a solicitat să verifice dacă rețelele de farmacii din republică nu au făcut anumite înțelegeri de cartel pentru a vinde la prețuri majorate măștile de protecție, profitând de situația epidemiologică la gripă și infecții respiratorii acute și alerta de posibilă apariție a coronavirusului în R. Moldova.

Ieri-dimineață, măștile de protecție se găseau cu mare greu în farmaciile din Chișinău, majoritatea având stocurile epuizate. Mai multe persoane au scris pe rețelele sociale că au cumpărat măști la prețuri exagerate, de câteva ori mai mari decât până acum.

Reprezentanții AMDM au precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu au pârghii pentru a interveni dacă se constată cazuri în care farmaciile majorează prețurile la măști.

„Adaosul comercial pentru dispozitivele medicale în Republica Moldova nu este reglementat. Agentul economic stabilește prețul dispozitivelor medicale conform prețului producătorului”, explica instituția.

La solicitarea informației de către reprezentanții AMDM, companiile importatoare au argumentat că, în ultima perioadă, prețul măștilor medicale au fost majorate de producătorii străini.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale dă asigurări că în farmaciile din țară sunt prezente stocuri de măști de protecție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!