/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Consiliul Concurenței va verifica dacă farmaciile nu au făcut înțelegeri de cartel pentru majorarea prețurilor la măștile de protecție

missing
25 februarie 2020, ora 15:59

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a trimis o sesizare în adresa Consiliului Concurenței în care a solicitat să verifice dacă rețelele de farmacii din republică nu au făcut anumite înțelegeri de cartel pentru a vinde la prețuri majorate măștile de protecție, profitând de situația epidemiologică la gripă și infecții respiratorii acute și alerta de posibilă apariție a coronavirusului în R. Moldova.

Ieri-dimineață, măștile de protecție se găseau cu mare greu în farmaciile din Chișinău, majoritatea având stocurile epuizate. Mai multe persoane au scris pe rețelele sociale că au cumpărat măști la prețuri exagerate, de câteva ori mai mari decât până acum.

Reprezentanții AMDM au precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu au pârghii pentru a interveni dacă se constată cazuri în care farmaciile majorează prețurile la măști.

„Adaosul comercial pentru dispozitivele medicale în Republica Moldova nu este reglementat. Agentul economic stabilește prețul dispozitivelor medicale conform prețului producătorului”, explica instituția.

La solicitarea informației de către reprezentanții AMDM, companiile importatoare au argumentat că, în ultima perioadă, prețul măștilor medicale au fost majorate de producătorii străini.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale dă asigurări că în farmaciile din țară sunt prezente stocuri de măști de protecție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram