Veniturile președintelui Igor Dodon și averea agonisită de șeful statului, care a activat anterior doar în funcții publice, va fi verificată de inspectorii Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Controlul averii și intereselor personale ale președintelui a fost inițiat de ANI după ce instituția a fost sesizată de deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari. Solicitarea a fost trimisă la ANI după ce „Ziarul de Gardă” a publicat o investigație despre vacanțele de lux ale familiei Dodon.

„Rog ca împreună cu toată presa independentă și societatea civilă să ținem la control procesul verificării, după care, în mod normal, materialele ar trebui să fie expediate la Procuratură”, a scris Slusari pe Facebook și a anexat răspunsul primit de la ANI.

În ultimii zece ani, șeful statului a avut 20 de vacanțe pa care le-a anunțat în public, dar și altele, despre care au știut doar persoane apropiate familiei Dodon. Acesta s-a cazat în hoteluri luxoase unde doar o noapte de cazare poate costa chiar și 20 de mii de euro.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!