Doi cetățeni moldoveni, care se întorceau de la Moscova, au fost transportați ieri la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, după ce au trecut prin termoscanerele de la Aeroportul Chișinău. Cei de la Ministerul Sănătății dau asigurări că aceștia nu prezintă niciun simptom de coronavirus. 

În jurul orei 22:10 personalul medical al aeroportului a anunțat Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) și bărbații au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu febră de 37,8 grade. Aceștia au fost examinați de către medici, fiind diagnosticați cu infecție respiratorie acută.

Cetățenii moldoveni au refuzat spitalizarea. Acestora li s-a prescris tratament la domiciliu, iar în prezent sunt la evidența medicului de familie, a comunicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănății, Cristina Stratulat.

Potrivit șefei serviciului de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, indivizii s-au dovedit a fi pasageri ai rutei Moscova-Chișinău. După ce au trecut prin termoscaner, ei au fost înlăturați din fluxul de călători, iar mai apoi au completat fișa epidemiologică individuală.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!