/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Omul de afaceri Serghei Cosovan spune că în penitenciar i s-ar fi cerut să facă declarații împotriva lui Renato Usatîi

missing
25 februarie 2020, ora 07:10

Omului de afaceri Serghei Cosovan, fondator al pieței „Curcubeu” i s-ar fi cerut în închisoare să depună declarații împotriva liderului Partidului Nostru, primarul de Bălți Renato Usatîi. Despre acest lucru a spus însuși Cosovan la „Politica” Nataliei Morari de aseară. Cosovan nu a dat însă nume. 

Serghei Cosovan a mai povestit despre condițiile de detenție de la Penitenciarul 13, acolo unde a stat doi ani și de unde a fost eliberat din motiv că este extrem de grav bolnav.

„Au fost momente când am vrut să îmi pun capăt zilelor. Asta a fost în a doua lună de detenție. Nu am făcut-o pentru că m-am gândit la familie, la cei trei copii”, a mărturisit Cosovan.

Acesta ar fi scris și o scrisoare pe care ar fi transmis-o soției sale prin intermediul avocatului, în care i-a cerut să intenteze proces de divorț și să aibă grijă de copii.

„Vorbeam cu pereții, desenam pe pereți”, adăugat omul de afaceri.

Serghei Cosovan a dezvăluit că familia sa a fost urmărită de „operativniki”.

„La școală la copii veneau. Soția era urmărită mereu”, a spus Cosovan.

Omul de afaceri a mărturisit că ar fi auzit discuții la ușa cabinetului doctorului penitenciarului că ar fi existat ordine clare ca acesta să nu iasă pe propriile picioare din pușcărie.

Serghei Cosovan a fost arestat în 2017 fiind învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari, fals de acte  și abuz de putere. Cazul vizează piața „Curcubeu”, al cărui administrator era Cosovan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram