Omului de afaceri Serghei Cosovan, fondator al pieței „Curcubeu” i s-ar fi cerut în închisoare să depună declarații împotriva liderului Partidului Nostru, primarul de Bălți Renato Usatîi. Despre acest lucru a spus însuși Cosovan la „Politica” Nataliei Morari de aseară. Cosovan nu a dat însă nume. 

Serghei Cosovan a mai povestit despre condițiile de detenție de la Penitenciarul 13, acolo unde a stat doi ani și de unde a fost eliberat din motiv că este extrem de grav bolnav.

„Au fost momente când am vrut să îmi pun capăt zilelor. Asta a fost în a doua lună de detenție. Nu am făcut-o pentru că m-am gândit la familie, la cei trei copii”, a mărturisit Cosovan.

Acesta ar fi scris și o scrisoare pe care ar fi transmis-o soției sale prin intermediul avocatului, în care i-a cerut să intenteze proces de divorț și să aibă grijă de copii.

„Vorbeam cu pereții, desenam pe pereți”, adăugat omul de afaceri.

Serghei Cosovan a dezvăluit că familia sa a fost urmărită de „operativniki”.

„La școală la copii veneau. Soția era urmărită mereu”, a spus Cosovan.

Omul de afaceri a mărturisit că ar fi auzit discuții la ușa cabinetului doctorului penitenciarului că ar fi existat ordine clare ca acesta să nu iasă pe propriile picioare din pușcărie.

Serghei Cosovan a fost arestat în 2017 fiind învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari, fals de acte  și abuz de putere. Cazul vizează piața „Curcubeu”, al cărui administrator era Cosovan.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!