Detalii șocante despre „schemele” din închisoare au fost scoase la iveală aseară de fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic, la emisiunea „Politica” Nataliei Morari. Petic a mărturisit că atunci când a fost deținut la Penitenciarul de la Bălți i s-a promis că i-ar putea fi închise anumite dosare, dacă face niște declarații calomnioase în adresa liderilor opoziției de atunci, Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Au venit niște procurori și Mahu de la PDM de la Bălți care mi-au spus că anumite dosare ar putea fi închise, iar altele să nu fie pornite. Doreau în schimb să citesc în fața unor camere de luat vederi o declarație. Trebuia să arunc niște declarații în adresa unor lideri de opoziție: Maia Sandu și Andrei Năstase și să zic că ce am zis de contrabandă cu țigări au fost aberații”, a declarat Gheorghe Petic în cadrul emisiunii.

Vom încerca pe parcursul zilei să obținem o reacție de la persoana vizată – Octavian Mahu.

Amintim că Gheorghe Petic a fost condamnat pe 20 martie, de prima instanță, la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 30 de mii de lei.

Ulterior, în luna iulie curent, Petic a fost eliberat, iar dosarul trimis la rejudecare în prima instanță. Gheorghe Petic susține că dosarul ar unul fabricat la comandă politică.

Gheorghe Petic mai are un dosar pe rol, pentru huliganism agravant. Ședințele de judecată au loc la Taraclia, iar ultimele se tot amână din motiv că judecătoarea se îmbolnăvește.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!