/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Petic, obligat în penitenciar să facă o declarație împotriva lui Năstase și Sandu. Ce i s-ar fi promis în schimb

25 februarie 2020, ora 08:30

Detalii șocante despre „schemele” din închisoare au fost scoase la iveală aseară de fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic, la emisiunea „Politica” Nataliei Morari. Petic a mărturisit că atunci când a fost deținut la Penitenciarul de la Bălți i s-a promis că i-ar putea fi închise anumite dosare, dacă face niște declarații calomnioase în adresa liderilor opoziției de atunci, Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Au venit niște procurori și Mahu de la PDM de la Bălți care mi-au spus că anumite dosare ar putea fi închise, iar altele să nu fie pornite. Doreau în schimb să citesc în fața unor camere de luat vederi o declarație. Trebuia să arunc niște declarații în adresa unor lideri de opoziție: Maia Sandu și Andrei Năstase și să zic că ce am zis de contrabandă cu țigări au fost aberații”, a declarat Gheorghe Petic în cadrul emisiunii.

Vom încerca pe parcursul zilei să obținem o reacție de la persoana vizată – Octavian Mahu.

Amintim că Gheorghe Petic a fost condamnat pe 20 martie, de prima instanță, la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 30 de mii de lei.

Ulterior, în luna iulie curent, Petic a fost eliberat, iar dosarul trimis la rejudecare în prima instanță. Gheorghe Petic susține că dosarul ar unul fabricat la comandă politică.

Gheorghe Petic mai are un dosar pe rol, pentru huliganism agravant. Ședințele de judecată au loc la Taraclia, iar ultimele se tot amână din motiv că judecătoarea se îmbolnăvește.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram