Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a înaintat un demers Procuraturii Anticorupției prin care solicită să-i fie prezentate detalii despre dosarele penale pornite pe activitatea SA „Metalferos”.

În solicitare acesta mai cere să-i fie prezentate numele persoanelor cu statut de bănuit și cele puse sub învinuire în acest dosar.

Nu poate fi privatizată SA „Metalferos” până la finalizarea tuturor anchetelor penale pentru toată perioada de monopol, când întreprinderea a practicat niște scheme criminale și a finanțat ilegal PD”, a scris Slusari în dreptul fotografiei atașate pe pagina sa de Facebook.

Foto: Alexandr Slusari

Amintim că pe data de 4 decembrie a anului trecut șapte persoane au fost reținute pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor din această dimineață de la „Metalferos”. Persoanele sunt bănuite de fals în acte, spălare de bani și escrocherie, dosarul penal fiind inițiat pentru pretinse acțiuni ilicite ale factorilor de decizie din cadrul S.A. „Metalferos” și câteva companii afiliate în perioada anilor 2015 – 2019.

În urma investigațiilor s-a stabilit că în perioada 1 ianuarie 2015- 1 septembrie 2019 S.A. ,,Metalferos”, pentru metale feroase și neferoase, a primit prin conturile bancare deținute în una din băncile Republicii Moldova, bani în sumă totală de peste două miliarde de lei de la o altă întreprindere.

Detalii la acest subiect vedeți mai jos:

/VIDEO/ Detalii în urma perchezițiilor de la „Metalferos”. Șapte persoane, plasate în arest pentru 72 de ore

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!