Vârsta nu poate sta în calea unui record. La 62 de ani împliniți, un fost marinar american a înregistrat recordul mondial la planking. Opt ore, 15 minute și 15 secunde, atât i-a trebuit bărbatului pentru a depăși propriul record înregistrat acum doi ani. Performanța pensionarului, actualmente instructor de fitness, a demontat stereotipurile sociale despre bătrânețe și a arătat că niciodată nu e prea târziu pentru realizarea unui vis.

George Hood din orașul Napervill, statul Illinois a stabilit recordul în prezența reprezentanților Guinness World Records. Cu eforturi neomenești, dar cu zâmbet pe buze americanul a depășit recordul anterior de opt ore și un minut, stabilit de chinezul Mao Weidong în 2016. Pentru a reuși, Hood s-a antrenat peste două mii de ore. Zeci de susținători au ales să-i fie alături în această zi. În timp ce unii îi aduceau apă, alții se apropiau pentru a face selfie cu fostul marinar. După ce și-a atins scopul, sportivul a reușit să facă și 75 de flotări.

Ulterior, bărbatul a anunțat că se retragere din competițiile de acest fel, lăsând loc pentru alți curajoși să-și testeze limitele. George Hood a început să facă planking în 2011. Cu o zi înaintea evenimentului, bărbatul obișnuia să petreacă în sala de antrenament câte șapte ore, detașându-se complet de realitate. Întrebat care este secretul unei asemenea performanțe, americanul a numit antrenamentele drept o artă și un set de abilități pe care le-a dobândit de-a lungul anilor.

Pe toată durata evenimentului, în sală a răsunat muzica preferată a “eroului zile”. Hood, un mare pasionat al muzicii rock, a visat încă din copilărie să devină un star pentru cel puțin 24 de ore. Dorința i-a fost împlinită în acest la finalul a cestei luni, însă se pare că va rămâne un nume de referință pentru mult timp de acum încolo.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!