/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un fost marinar american a înregistrat recordul mondial la planking la 62 de ani

25 februarie 2020, ora 20:08

Vârsta nu poate sta în calea unui record. La 62 de ani împliniți, un fost marinar american a înregistrat recordul mondial la planking. Opt ore, 15 minute și 15 secunde, atât i-a trebuit bărbatului pentru a depăși propriul record înregistrat acum doi ani. Performanța pensionarului, actualmente instructor de fitness, a demontat stereotipurile sociale despre bătrânețe și a arătat că niciodată nu e prea târziu pentru realizarea unui vis.

George Hood din orașul Napervill, statul Illinois a stabilit recordul în prezența reprezentanților Guinness World Records. Cu eforturi neomenești, dar cu zâmbet pe buze americanul a depășit recordul anterior de opt ore și un minut, stabilit de chinezul Mao Weidong în 2016. Pentru a reuși, Hood s-a antrenat peste două mii de ore. Zeci de susținători au ales să-i fie alături în această zi. În timp ce unii îi aduceau apă, alții se apropiau pentru a face selfie cu fostul marinar. După ce și-a atins scopul, sportivul a reușit să facă și 75 de flotări.

Ulterior, bărbatul a anunțat că se retragere din competițiile de acest fel, lăsând loc pentru alți curajoși să-și testeze limitele. George Hood a început să facă planking în 2011. Cu o zi înaintea evenimentului, bărbatul obișnuia să petreacă în sala de antrenament câte șapte ore, detașându-se complet de realitate. Întrebat care este secretul unei asemenea performanțe, americanul a numit antrenamentele drept o artă și un set de abilități pe care le-a dobândit de-a lungul anilor.

Pe toată durata evenimentului, în sală a răsunat muzica preferată a “eroului zile”. Hood, un mare pasionat al muzicii rock, a visat încă din copilărie să devină un star pentru cel puțin 24 de ore. Dorința i-a fost împlinită în acest la finalul a cestei luni, însă se pare că va rămâne un nume de referință pentru mult timp de acum încolo.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram