Elevilor ar putea să li se interzică folosirea telefonului mobil în timpul orelor de curs. Despre asta a anunțat prim-ministru Ion Chicu, la ședința Colegiului lărgit al Ministerului Educației.

În 2020, suma destinată educației a crescut cu cca 1 miliard de lei. Vom atrage atenție sporită alimentației copiilor în școli și grădinițe. De la 1 septembrie să fie reglementat accesul elevilor cu telefoane în timpul orelor, iar pentru asta să fie pregătite spații sigure de depozitare. E necesară evaluarea activității instituțiilor de cercetare și a universităților, în special a eficienței administrării bunurilor ce sunt în gestionarea lor”, a spus Chicu.

Premierul a mai vorbit și despre lipsă de manuale în școli, calitatea educației în instituțiile de învățământ superior, la necesitatea creșterii eficienței investiției banilor publici în cercetare și intenția Guvernului de a susține infrastructura Centrelor de tineret, fără a oferi însă mai multe detalii.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!