/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Un procuror plecat recent de la PCCOCS și-a luat licență de avocat

missing
25 februarie 2020, ora 11:37

Procurorul Lilian Bacalîm, care a demisionat recent de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale ( PCCOCS), și-a luat licența de avocat. Acesta a fost admis în avocatură, în temeiul vechimii în muncă, decizia fiind aprobată de comisia de licențiere a Uniunii Avocaților.

Va fi avocată și fosta procuroră Elena Șuvalova, care la fel a primit licență în baza vechimii în muncă.

Cei doi foști procurori au achitat câte 100 de mii de lei pentru a obține licențe de avocat . Această taxă se aplică începând cu 1 ianuarie 2020, anterior fiind de numai 15 mii de lei.

Amintim că procurorul Lilian Bacalîm și-a dat demisia de la PCCOCS în luna ianuarie, după ce la această procuratură specializată a fost realizat un control la solicitarea procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Lilian Bacalîm a fost procuror în cadrul mai multor dosare de rezonanță. Unul dintre ele l-a vizat pe bancherul rus German Gorbunțov, care a fost împușcat, dar a supraviețuit tentativei de asasinat. În dosar, în calitate de suspect figura liderul Partidului Nostru, primarul de Bălți Renato Usatîi. Dosarul a fost clasat în 2017.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram