Procurorul Lilian Bacalîm, care a demisionat recent de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale ( PCCOCS), și-a luat licența de avocat. Acesta a fost admis în avocatură, în temeiul vechimii în muncă, decizia fiind aprobată de comisia de licențiere a Uniunii Avocaților.

Va fi avocată și fosta procuroră Elena Șuvalova, care la fel a primit licență în baza vechimii în muncă.

Cei doi foști procurori au achitat câte 100 de mii de lei pentru a obține licențe de avocat . Această taxă se aplică începând cu 1 ianuarie 2020, anterior fiind de numai 15 mii de lei.

Amintim că procurorul Lilian Bacalîm și-a dat demisia de la PCCOCS în luna ianuarie, după ce la această procuratură specializată a fost realizat un control la solicitarea procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Lilian Bacalîm a fost procuror în cadrul mai multor dosare de rezonanță. Unul dintre ele l-a vizat pe bancherul rus German Gorbunțov, care a fost împușcat, dar a supraviețuit tentativei de asasinat. În dosar, în calitate de suspect figura liderul Partidului Nostru, primarul de Bălți Renato Usatîi. Dosarul a fost clasat în 2017.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!