Filmul cutremurător „Siberia din oase”, care descrie drama unor copii deportați în 1949, va rula începând cu 27 februarie la cinematograful „Patria Multiplex”.

Filmul a fost construit din confesiunile a patru protagonişti, care au fost ridicaţi şi trimişi forţat în Siberia, în cel de-al doilea val de deportări, în iulie 1949. Fiecare episod are o istorie separată și descrie ororile şi dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă.

„Siberia din oase” îi arată pe câțiva copii smulși din casele lor și cărați în camioane, apoi în trenuri, spre tărâmul sclaviei și frigului din Siberia. Toate întâmplările din această peliculă sunt adevărate, iar una dintre protagoniste este chiar mama regizoarei Leontina Vatamanu.

Filmul este o dramă documentară și a fost lansat vara trecută, cu ocazia marcării a 70 de ani de la deportările din Basarabia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!