O femeie din Ucraina a revenit la viață după 10 ore de… moarte. Zilele trecute, după ce bătrâna de 83 de ani s-a simțit rău, medicii au declarat decesul bătrânei, dar câteva ore mai târziu, specialiștii au avut parte de un adevărat șoc. Mătușa a dat semne de viață, iar la scurt timp a fost internată în spital. Medicii nu pot explica întâmplarea bizară, care este unica din cariera lor. 

Ksenia Didukh se află acum conectată la un aparat ce-i asigură cantitatea necesară de oxigen. E pusă pe glume acum,  însă , săptămâna trecută nu s-a simțit prea bine. Fiica ei a apelat la ajutorul medicilor, care au constatat decesul femeii acasă, în orașul Stryzhavka,

„I-au măsurat pulsul. Nu avea puls. I-au făcut cardiogramă. Linia era dreaptă, inima nu se mai zbătea. Am verificat tensiunea. Nu avea nici tensiune. Ne-au zis că putem deja acoperi oglinzile în casă, să aprindem o lumânare”, a declarat fiica, Tatiana Potomcenco.

În timp ce familia a stabilit toate detaliile pentru înmormântare cu preotul și au organizat săpatul gropii la cimitir, bătrâna a început să dea semne de viață. rudele au chemat din nou medicii.

„Ea era în comă de gradul trei”.

Mătușa Xenia a fost transportată la spital. În secția de Reanimare, medicii au constatat o patologie la inimă și nu și-au putut explica miracolul prin care femeia a înviat.

„Noi încă nu cunoaștem toate misterele corpului uman. Nu știm secretele metabolismului. În 20 de ani de practică, asemenea cazuri nu am mai întâlnit”, a spus medicul Katilova Tatiana.

Cât tanti Xenia își revine la spital, vecinul s-a apucat să acopere groapa săpată. Potrivit lui, o vorbă din popor spune că în asemenea situații omul urmează să trăiască mulți ani înainte.

„Cât va avea de trăit, va trăi. Lasă să trăiască. Putea să aibă grijă de ea, era în putere, mergea repede”, a conchis vecinul Mikola Ksenin.

Iar preotul care urma să se ocupe de înmormântarea femeiii numește întreaga întâmplare o adevărată…  înviere.

„Este minunea învierii. Așa a vrut Dumnezeu, să dea zile bătrânei. Este pentru prima dată când întâlnesc un asemenea caz”, a declarat preotul Roman Petrik.

Potrivit medicilor, mătușa Xenia se va face bine și va fi în curând externată. Iar de îndată ce va ajunge acasă, femeia planifică să înceapă… prășitul în grădină.

„Cât mi-a da Dumnezeu! Fiecare are ziua lui și fiecare are minutul său”, a precizat Ksenia Didukh.

 

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!