/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

A încercat să corupă polițiștii ca să scape de pedeapsă, după ce a condus cu viteză. Un bărbat riscă închisoare

26 februarie 2020, ora 11:58

Riscă până la șase ani de închisoare pentru că a încercat să mituiască polițiștii de patrulare. Este vorba de un bărbat de 28 de ani care a propus inspectorilor 250 de lei pentru a nu i se întocmi un proces verbal. Șoferul a intrat în vizorul oamenilor legii, după ce a depășit limita de viteză.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), cazul a avut loc ieri. Șoferul a fost surprins de aparatul „Radar”, pe traseul Chișinău-Bălți cu 114 km/h, depășind cu 24 km/h limita legală admisă.

În timpul întocmirii actelor de constatare a încălcărilor, polițiștii l-au atenționat pe bărbat de nenumărate ori despre consecințele coruperii funcționarilor publici cu statut special.

Șoferului i s-a întocmit un proces verbal, care prevede amendă de la șase, la 30 de unități contravenționale și de la trei, la cinci puncte de penalizare.

De asemenea, oamenii legii au inițiat un proces penal pentru ,,corupere activă”. Bărbatul riscă pedeapsă cu închisoare de până la șase ani și amendă în mărime de până la 200 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram