Riscă până la șase ani de închisoare pentru că a încercat să mituiască polițiștii de patrulare. Este vorba de un bărbat de 28 de ani care a propus inspectorilor 250 de lei pentru a nu i se întocmi un proces verbal. Șoferul a intrat în vizorul oamenilor legii, după ce a depășit limita de viteză.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), cazul a avut loc ieri. Șoferul a fost surprins de aparatul „Radar”, pe traseul Chișinău-Bălți cu 114 km/h, depășind cu 24 km/h limita legală admisă.

În timpul întocmirii actelor de constatare a încălcărilor, polițiștii l-au atenționat pe bărbat de nenumărate ori despre consecințele coruperii funcționarilor publici cu statut special.

Șoferului i s-a întocmit un proces verbal, care prevede amendă de la șase, la 30 de unități contravenționale și de la trei, la cinci puncte de penalizare.

De asemenea, oamenii legii au inițiat un proces penal pentru ,,corupere activă”. Bărbatul riscă pedeapsă cu închisoare de până la șase ani și amendă în mărime de până la 200 de mii de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!