Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) Nicolae Ciubuc se arată nemulțumit de activitatea Ministerului de Externe, întrucât politica promovată de instituție nu ar fi una echilibrată. 

„Sunt nemulțumit de acțiunile Ministerului de Externe cu partenerii de dezvoltare. Am văzut o reticență din partea instituțiilor europene”, a declarat Nicolae Ciubuc.

Întrebat de ce nu a susținut moțiunea de cenzură împotriva ministrului Aureliu Ciocoi, parlamentarul a declarat că Direcția juridică a Secretariatului Parlamentului a comunicat clar că moțiunea nu corespunde rigorilor procesuale.

Amintim că ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a declarat că armata rusă ar fi intervenit în războiul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”. Ulterior, veteranii războiului au cerut demisia ministrului , pentru declarațiile „iresponsabile și ticăloase” pe care le-a făcut.

Aureliu Ciocoi a declarat ulterior că a fost înțeles greșit și declarațiile sale au fost interpretate eronat de presă.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!