Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a decis să extindă termenul în care societatea civilă poate trimite informații relevante despre candidații care s-au înscris la concursul anunțat de Legislativ pentru selectarea a patru membri în Consiliul Superior al Magistraturii. Termenul a fost extins până la 3 martie.

Președintele Comisiei juridice, Vasile Bolea, a precizat că au parvenit până acum doar două opinii din societatea civilă despre candidați și i-a îndemnat pe jurnaliștii de investigație să trimită informații la comisie, dacă sunt probate bănuielile că anumiți candidați ar avea probleme de integritate.

De asemenea, Comisia juridică a decis să trimită interpelări la diferite organe pentru a primi informații relevante despre candidații care s-au înscris la concurs.

Ulterior, comisia parlamentară va examina toate opiniile primite de la societatea civilă și informațiile oferite de instituțiile de stat și va decide asupra admisibilității candidaților care și-au depus actele la concurs.

Vedeți mai jos CV-urile celor 18 persoane care luptă pentru patru fotolii din CSM.

/LISTA/ Pentru patru fotolii din CSM luptă 18 persoane. La concurs s-au înscris și doi foști judecători ai Curții Constituționale

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!