Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a decis să extindă termenul în care societatea civilă poate trimite informații relevante despre candidații care s-au înscris la concursul anunțat de Legislativ pentru selectarea a patru membri în Consiliul Superior al Magistraturii. Termenul a fost extins până la 3 martie.

Președintele Comisiei juridice, Vasile Bolea, a precizat că au parvenit până acum doar două opinii din societatea civilă despre candidați și i-a îndemnat pe jurnaliștii de investigație să trimită informații la comisie, dacă sunt probate bănuielile că anumiți candidați ar avea probleme de integritate.

De asemenea, Comisia juridică a decis să trimită interpelări la diferite organe pentru a primi informații relevante despre candidații care s-au înscris la concurs.

Ulterior, comisia parlamentară va examina toate opiniile primite de la societatea civilă și informațiile oferite de instituțiile de stat și va decide asupra admisibilității candidaților care și-au depus actele la concurs.

Vedeți mai jos CV-urile celor 18 persoane care luptă pentru patru fotolii din CSM.

/LISTA/ Pentru patru fotolii din CSM luptă 18 persoane. La concurs s-au înscris și doi foști judecători ai Curții Constituționale

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!