/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/DOC/ Tarifele pentru călătoriile în transportul interurban s-au majorat, dar bani pentru mărirea compensațiilor nu sunt

missing
26 februarie 2020, ora 10:24

Tarifele în călătoriile cu transportul public interurban au fost majorate, dar bani în buget pentru majorarea și a compensațiilor pentru transport, oferite persoanelor social-vulnerabile, nu sunt, se arată într-un răspuns al Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) pentru deputatul Liviu Vovc, care s-a adresat anterior Executivului cu cererea de a fi majorate aceste alocări de bani. 

„Deja de două luni Ministerul Economiei a majorat prețurile la transport, dar bani pentru majorarea compensațiilor… încă se caută. Menționez că de această compensație beneficiază persoane care sunt nevoite să facă des naveta la spital și respectiv au fost direct afectate de majorarea prețurilor la transport public. E regretabil că avem un guvern antisocial susținut de un președinte pretins grijuliu”, a comentat Vovc.

Reprezentanții ministerului spun că decizia de a fi majorate tarifele la călătorii a fost luată la finele lunii decembrie a anului trecut, când bugetul de stat pentru anul 2020 deja era aprobat, respectiv, în buget nu au fost prevăzute mijloace financiare pentru mărirea și a alocațiilor pentru persoanele defavorizate.

„Ministerul examinează suplimentar subiectul majorării compensațiilor pentru serviciile de transport în scopul asigurării măsurilor de protecție socială a persoanelor cu dizabilități și fundamentarea economico-financiară”, se menționează în scrisoarea ministerului.
Doc: Facebook/Platforma DA

Tarifele la călătoriile în transportul interurban au fost majorate de pe data de 1 ianuarie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram