Pomelnicul cu numele familiei Dodon a ajuns în redacția TV8 de la un telespectator. Acesta ne-a comunicat că la Combinatul poligrafic din Chişinău, de pe strada Petru Movilă din capitală, care este o întreprindere de stat, acum câteva săptămâni, au fost tipărite 1 500 de exemplare.

Reportera TV8 Natalia Ghețu a fost la tipografia vizată, însă administrația instituției de stat a refuzat să vorbească la acest subiect. Însă, în spatele camerelor, angajații tipografiei au confirmat că au fost tipărite astfel de pomelnice cu numele familiei Dodon.

Echipa noastră de filmare a întrebat părerea unui preot de la o biserică din capitală. Acesta s-a arătat indignat și a spus că un pomelnic ar putea fi tipărit cu numele personal doar în cazul în care este acceptat de sfântul Sinod al bisericii.

„Pomelnicul acesta care este făcut l-aș da la comisia disciplinară a Sinodului. A dat binecuvântarea la așa ceva? Prea mult noi luăm asupra noastră. Peste tot trebuie să fie o regulă, mai cu seamă la biserică”, a spus preotul.

Reporterul TV8 a fost și la câteva biserici și a întrebat dacă un asemenea pomelnic se regăsește în lăcașul sfânt.

„Nu am văzut așa ceva. – Se obișnuiește să fie personalizat? – Niciodată. În pomelnic fiecare scrie cu mâna. Poate acesta singur l-a tipărit”. 

Ce spune Mitropolitul Vladimir, dar și reprezentanții Președinției la acest subiect vedeți diseară într-un reportaj difuzat în cadrul buletinului de știri de la ora 19:00 în română și la 22:45 în rusă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!