Pomelnicul cu numele familiei Dodon a ajuns în redacția TV8 de la un telespectator. Acesta ne-a comunicat că la Combinatul poligrafic din Chişinău, de pe strada Petru Movilă din capitală, care este o întreprindere de stat, acum câteva săptămâni, au fost tipărite 1 500 de exemplare.

Reportera TV8 Natalia Ghețu a fost la tipografia vizată, însă administrația instituției de stat a refuzat să vorbească la acest subiect. Însă, în spatele camerelor, angajații tipografiei au confirmat că au fost tipărite astfel de pomelnice cu numele familiei Dodon.

Echipa noastră de filmare a întrebat părerea unui preot de la o biserică din capitală. Acesta s-a arătat indignat și a spus că un pomelnic ar putea fi tipărit cu numele personal doar în cazul în care este acceptat de sfântul Sinod al bisericii.

„Pomelnicul acesta care este făcut l-aș da la comisia disciplinară a Sinodului. A dat binecuvântarea la așa ceva? Prea mult noi luăm asupra noastră. Peste tot trebuie să fie o regulă, mai cu seamă la biserică”, a spus preotul.

Reporterul TV8 a fost și la câteva biserici și a întrebat dacă un asemenea pomelnic se regăsește în lăcașul sfânt.

„Nu am văzut așa ceva. – Se obișnuiește să fie personalizat? – Niciodată. În pomelnic fiecare scrie cu mâna. Poate acesta singur l-a tipărit”. 

Ce spune Mitropolitul Vladimir, dar și reprezentanții Președinției la acest subiect vedeți diseară într-un reportaj difuzat în cadrul buletinului de știri de la ora 19:00 în română și la 22:45 în rusă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!