/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Familia prezidențială își are propriul pomelnic. Ar fi fost tipărite 1 500 de exemplare

26 februarie 2020, ora 16:05

Pomelnicul cu numele familiei Dodon a ajuns în redacția TV8 de la un telespectator. Acesta ne-a comunicat că la Combinatul poligrafic din Chişinău, de pe strada Petru Movilă din capitală, care este o întreprindere de stat, acum câteva săptămâni, au fost tipărite 1 500 de exemplare.

Reportera TV8 Natalia Ghețu a fost la tipografia vizată, însă administrația instituției de stat a refuzat să vorbească la acest subiect. Însă, în spatele camerelor, angajații tipografiei au confirmat că au fost tipărite astfel de pomelnice cu numele familiei Dodon.

Echipa noastră de filmare a întrebat părerea unui preot de la o biserică din capitală. Acesta s-a arătat indignat și a spus că un pomelnic ar putea fi tipărit cu numele personal doar în cazul în care este acceptat de sfântul Sinod al bisericii.

„Pomelnicul acesta care este făcut l-aș da la comisia disciplinară a Sinodului. A dat binecuvântarea la așa ceva? Prea mult noi luăm asupra noastră. Peste tot trebuie să fie o regulă, mai cu seamă la biserică”, a spus preotul.

Reporterul TV8 a fost și la câteva biserici și a întrebat dacă un asemenea pomelnic se regăsește în lăcașul sfânt.

„Nu am văzut așa ceva. – Se obișnuiește să fie personalizat? – Niciodată. În pomelnic fiecare scrie cu mâna. Poate acesta singur l-a tipărit”. 

Ce spune Mitropolitul Vladimir, dar și reprezentanții Președinției la acest subiect vedeți diseară într-un reportaj difuzat în cadrul buletinului de știri de la ora 19:00 în română și la 22:45 în rusă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram