Ministrul adjunct al Sănătății din Iran, Iraj Harirchi, a rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus – scrie agenția italiană de presă Ansa.

Informația a fost confirmată pentru consilierul său ministerial, Alireza Vahabzadeh, care a subliniat că Harirchi s-ar afla în prima linie în lupta împotriva virusului, scrie europafm.ro.

Ministrul iranian al Sănătății a apărut luni într-o conferință de presă alături de purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Raibiei.

Un oficial local din această afirmă că – până la data de 13 februarie – 50 de persoane au murit în Iran din cauza coronavirusului şi acuză autorităţile că ar fi ascuns această situaţie. Purtătorul de cuvânt al Guvernului iranian a respins însă acuzaţiile.

Teheranul a anunţat primele cazuri aproape o săptămână mai târziu. După ce mai mulți oameni din Liban, Irak si Canada au făcut coronaviroză după contactul cu cetățeni iranieni, autoritățile de la Teheran sunt suspectate de comunitatea internațională că ar ascunde datele reale ale cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!