Premieră în medicina din Moldova. La Institutul de Medicină Urgentă (IMU) a fost realizată o intervenție de protezare a discurilor vertebrale la un pacient de 55 de ani,care a suferit un grav accident rutier acum câțiva ani. Intervenția a avut loc săptămâna trecută.

Potrivit chirurgului spinal, Victor Ungurean, șeful secției Chirurgiei Spinale de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU), intervenția a avut loc datorită administrației spitalului ce a permis achiziționarea protezelor cervicale. Ungurean mai precizează că intervenția a fost una costisitoare, dar în același timp revoluționară pentru Republica Moldova.

Intervenția nu a fost complicată, de fapt, a fost o plăcere pentru mine să o efectuez știind că pacientul se va recupera rapid. Premiera constă în faptul că această proteză îi permite pacientului să-și restabilească (sau păstreze) toate mișcările gâtului”, a menționat Ungurean.

Aveam dureri foarte puternice în regiunea capului și a mânii stângi, nu puteam dormi, mereu mă simțeam rău. Totul dura deja de 3 ani, după ce am suferit un accident rutier și am fost implicat într-o bătaie. Atunci când durerile deja au devenit insuportabile am decis să mă adresez la medicii specialiști de la IMU și am crezut din toată inima că mă vor ajuta. De fire sunt optimist și mă bucur de viață, așa vreau să fie și în continuare”, a spus pacientul.

Operația a avut loc cu succes, iar a doua zi bărbatul se putea deja deplasa.

A putut merge chiar a doua zi după operație, iar după o săptămână era la volanul mașinii”, spun medicii.

Costurile operației au fost suportate de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!