Șeful statului i-a convocat astăzi la Președinție pe cei mai mari importatori de carburanți din R. Moldova, care controlează împreună aproximativ 70-80% din piața petrolieră. Igor Dodon le-a cerut acestora să vândă motorină fermierilor la un preț redus în perioada în care vor fi desfășurate lucrări de însămânțare a terenurilor agricole.

„Am discutat problemele existente la stabilirea prețurilor pentru produsele petroliere, inclusiv determinarea mărimii accizelor la benzină și motorină. O atenție deosebită a fost acordată producătorilor noștri agricoli și lucrărilor agricole de primăvară care vor începe curând, când volumul achizițiilor de combustibil pe piața internă crește semnificativ. Am solicitat interlocutorilor să ia în considerare importanța campaniei de însămânțare și, dacă este posibil, să ofere fermierilor reduceri”, a scris Dodon pe Facebook.

Președintele mai spune că solicitarea sa ar fi fost acceptată de petroliști, care și-au exprimat disponibilitatea de a reduce prețurile de achiziție a combustibilului pentru fermieri cu 7-8%, adică cu aproximativ 1,20 – 1,40 lei pentru un litru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!