Autoritățile municipale planifică să amenajeze zone de odihnă moderne în parcul „La Izvor”. Proiectul va fi definitivat până la 15 aprilie, iar lucrările vor demara pe etape, anunță primarul Ion Ceban, care a inspectat în această dimineață parcul, împreună cu responsabilii din Primărie și pretorul sectorului Buiucani.

Municipalitatea intenționează să încheie parteneriate cu Federația de fotbal, dar și cu parteneri privați, pentru a amenaja în parc mai multe stadioane multifuncționale.

Potrivit lui Ion Ceban, va fi construit un stadion pe plajă cu capacitatea de 1 100 locuri, un stadion de minifotbal unde se vor desfășura diferite campionate, un teren de baschet, volei și unul de tenis de câmp.

Totodată, vor fi modernizate plajele, amenajate terenuri de joacă, piste pentru alergări și scene și teatre de vară. Aleile vor fi iluminate și și va fi instalat mobilier urban nou.

„Pentru confortul locuitorilor capitalei, intenționăm să amenajăm în zonă peste 400 de locuri de parcare”, mai promite primarul.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!