/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ PSRM a rezervat PMAN pentru tot anul. Consilier PUN: „Iau măsuri de precauție de teama mitingurilor anti-socialiste”

missing
26 februarie 2020, ora 12:35

Partidul Socialiştilor a rezervat Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru toate weekend-urile din anul curent, pentru a organiza evenimente de amploare. În cererile depuse la Primăria Chișinău, socialiștii susțin că vor avea loc „dezbateri libere şi democratice a problemelor cetăţenilor” și vor aduna la evenimente câte 20 de mii de oameni.

Consilierul municipal din partea Partidului Unităţii Naţionale, Corneliu Pântea, a publicat pe Facebook două dintre cererile PSRM, acceptate deja de autorități, care atestă că PMAN a fost rezervată pentru toate weekend-urile din acest an. Cererile au fost depuse la Primărie încă în vara anului trecut.

Deși a anexat doar două cereri, Pântea susține că socialiștii au rezervat piața pentru tot anul și nu ar intenționa să facă adunări, doar vor să blocheze intențiile altor partide de a organiza proteste împotriva actualei guvernări.

„Teama PSRM şi a lui Dodon de mitinguri anti-socialiste îi face pe aceştia să-şi ia măsuri de precauţie ruşinos de exagerate. Astfel, pentru a nu permite cetăţenilor să se adune şi să protesteze contra “raiului socialist” al lui Dodon, PSRM a rezervat din martie 2020 până în ianuarie 2021 PMAN în fiecare săptămână, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, de la orele 9:00 până la 22:00. Probabil, lui Igor Dodon, Zinaidei Greceanîi şi Ivan Ceban încă nu le-au trecut spaimele din aprilie 2009. Şi atunci, tot după alegeri viciate a ieşit lumea în stradă ”, a comentat Pântea.

L-am contactat pe deputatul socialist Grigore Novac pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele de amploare pe care intenționează să le ogranizeze  în centrul capitalei. Acesta a evitat să ne spună concret, precizând că în timpul apropiat se așteaptă „ surprize”.

-Care este scopul acestor mitinguri pentru o perioadă atât de îndelungată? – O să vedeți, «răbdărică». Noi doar nu putem din timp să spunem ce planuri avem. Mai sunt și surprize. Noi avem mai multe planuri, inclusiv consultări cu cetățenii. Mai degrabă ar fi întrunire, decât miting. Noi intenționăm să facem mai multe consultări, inclusiv de notificare a legislației, de aceea o să facem mai multe întruniri pe diferite teme. Acum este prematur să vă dezvălui mai multe detalii”, a spus Novac pentru tv8.md.

De partea cealaltă, socialistul Vasile Bolea afirmă că Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost rezervată doar pentru sărbătorile care vor avea loc în toate lunile anului.

La 1 mai pentru a celebra Ziua Muncii, la 9 mai pentru a celebra victoria. – Dar în afară de sărbători? – Sunt zile consacrate zilei familiei”, a adăugat evaziv Bolea.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram