Deputatul Sergiu Sîrbu, care a părăsit recent Partidul Democrat împreună cu alți cinci colegi din Parlament spune că a auzit un nou scenariu din culisele negocierilor dintre Partidul Socialiștilor și democrați.Potrivit acestuia, președintele PDM, Pavel Filip ar negocia chiar funcția de premier, pentru a reveni la conducerea Guvernului după alegerile prezidențiale de la toamnă.

Sergiu Sîrbu susține că se discută ca PDM să facă o alianță oficială cu PSRM, iar democrații să nu-și înainteze propriul candidat la alegerile prezidențiale.

„Pentru asta, PDM ar putea obține acum câteva funcții ministeriale, iar dacă Dodon câștigă alegerile prezidențiale, atunci PD-ul ar putea să obțină funcția de prim-ministru. Am auzit așa un scenariu. Se va realiza sau nu, vedem dacă PD-ul va mai exista în jumătate de an”, a spus Sîrbu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”.

Deputatul crede că o alianță între cele două partide va fi anunțată oficial foarte curând, pentru că „se lucrează demult la asta”.

„Oficial sau neoficial alianta deja exsită, totul se votează la pachet, se negociază, se pun oameni în funcție. De asta noi și am refuzat să mai facem parte din acest târg”, a argumentat Sîrbu.

Amintim că deputații Sergiu Sîrbu, Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Corneliu Panevici, Eleonora Graur și Grigore Repeșciuc au părăsit fracțiunea PDM și au format grupul parlamentar „Pro Moldova”. Aceștia au învinuit conducerea partidului că ar duce tratative pe la spate cu socialiștii pentru formarea unei alianțe de guvernare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!