/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Demers pe numele lui Ceban. Consilierii Platformei DA, nemulțumiți de cum sunt gestionați banii pentru maidanezi

missing
26 februarie 2020, ora 14:39

Consilierii Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) au făcut un demers pe numele primarului general Ion Ceban. Aceștia sunt nemulțumiți de cum sunt gestionați banii destinați pentru îngrijirea maidanezilor. Potrivit acestora, responsabilii care ar avea grijă de câinii vagabonzi ar fi încălcat legislația.

„Avem suspiciunea rezonabilă că există scheme de delapidare a banului public cu implicarea factorilor de decizie din primărie şi Regia Autosalubritate. Unde dispar aceşti bani, cum sunt aceştia cheltuiţi, există în realitate (sau doar pe hârtie) angajaţii prevăzuţi pentru munca obligatorie de a fi efectuată pentru buna funcţionare a Necropolei?”, se întreabă consilierii PPDA.

Aleșii locali mai afirmă că au făcut un control inopinat la Necropolă, unde au constatat că numărul câinilor nu corespunde cu numărul fixat pe documente:

„La un control inopinat, făcut de consilierii Platformei DA, am descoperit că numărul câinilor deţinuţi la Necropolă nu corespunde de departe numărului fixat pe hârtie, diferenţa fiind de cel puţin 200 de animale. Am mai constatat că, chiar dacă ajung cu bine peste momentul sterilizării şi perioadei de recuperare a maidanezilor, care iarăşi, se produce dincolo de prevederile legii, câinii operaţi sunt din nou plasaţi în volierele comune total insalubre, în loc să fie ţinuţi în spaţii speciale de carantină. Aceştia nu sunt eliberaţi, reamplasându-se în locurile lor de habitat, ci rămân în Necropolă luni întregi” .

Declarațiile consilierilor le puteți vedea mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram