Familiile, care au ascultat timp de doi ani muzică funerară, au fost reclamate la poliție. Sunt acuzate de defăimare după ce s-au plâns în presă că din apartamentele vecine răsună marșuri funebre, iar chiriașii i-ar ataca. Plângerea a fost depusă de soacra celui care a procurat locuințele și care și-ar dori să ridice un bloc locativ. Deși am contactat-o pe femeie, despre care presa a scris că este o fostă funcționară a primăriei, nu ne-a răspuns la telefon și nici la mesaje.

Așa gen de muzică ascultau, până nu demult, cele trei familii, într-o curte din sectorul Buiucani. Când am discutat cu ei, oamenii au dat vina pe un bărbat, care a procurat o parte din case și care intenționa să le cumpere și pe ale lor. Dar, pentru că au refuzat, s-au pomenit cu presiuni. Nu doar cu muzică funerară, ce răsuna în locuințele vecine, ci și cu alt fel de acțiuni.

 ION, VECIN

Au fost de la televiziune și s-au oprit, nu mai cântă deja.  Împroșcau cu pietre, făceau prostii de-a lor.

Recent, familiile, dar și avocatul lor, au aflat că proprietarul locuințelor i-a reclamat la poliție, pentru defăimare și injurie. Oamenii sunt acuzați că anume ei au fost cei care includeau muzica funerară și au chemat jurnaliștii ca să le creeze probleme. Plângerea a fost semnată de o femeie, care ar fi soacra noului proprietar. Aceasta, potrivit site-ului anticorupție.md, a activat ca șefă de direcție la primăria Chișinău. Femeia se plânge că, din cauza celor trei familii, nu se poate bucura de bunuri nici acum. Respectiv, este nevoită să dea locuințele în chirie. I-am scris reclamantei, dar nu ne-a răspuns, deocamdată. De partea cealaltă, și avocatul celor trei familii, rămase în curte, spune că va depune o plângere.

 ȘTEFAN BALMUȘ, AVOCATUL VECINILOR

O să anexăm răspunsurile de la Inspectoratul de Poliție, care atestă din anul 2015 și până în prezent ce număr de plângeri au fost depuse de către proprietari.

Proprietarul caselor ne-a sugerat să transmitem o solicitare de informații avocatului său. Până la această oră nu am primit vreun răspuns. La sfârșitul lunii ianuarie, Poliția Capitalei spunea că doar în decurs de o lună, au fost chemați de 30 de ori pentru a aplana conflictul. Deși întocmeau procese verbale, ele erau contestate în instanță.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!