/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ În lupta cu noul tip de Coronavirus, troleibuzele și autobuzele din capitală sunt spălate de trei ori pe zi

missing
26 februarie 2020, ora 08:20

În lupta cu noul tip de Coronavirus, troleibuzele și autobuzele din capitală sunt spălate cu o soluție pe bază de clor, de trei ori pe zi. Totuși, angajații responsbaili de curățenia din transportul public spun că așa era și până acum. În schimb, se acordă mai multă atenție la starea de sănătate a lucrătorilor. Dacă au semne de răceală, sunt trimiși acasă.

Așa a început această dimineață, la Regia Transport Electric. Până a ieși pe linie, troleibuzele au trecut printr-o procedură de dezinfecție. Tratarea cu clor se face de trei ori pe zi, ne asigură responsabilii de acest proces.

ANTONINA BUCIUȘCANU, MEDIC LA RTEC: „Se folosește o soluție pe bază de clor, care este certificată. Substanața este inofensivă pentru populație. Se dezinfectează toate suprafețele, ferestrele, mânerele, barele”.

„Noi venim la lucru, deja troleibuzele spălate ne așteaptă. Taxatorii au soluții, dezinfectează și ei la stațiile terminus”.

Așa era și până acum, afirmă angajații responsabili de acest proces.

„De trei ori. -Dar până acum? -Tot așa se făcea. -Atunci care e diferența? -La noi nicio diferență. În fiecare zi, același lucru făceam. -Nu v-a speriat coronavirusul încă? -Nu”.

În schimb, medicul care verifică starea taxatorilor și șoferilor este mai atent la starea de sănătate a acestora. Dacă prezintă semne de boală, sunt trimiși acasă.

ȘOFERUL: „-Dvs purtați mască când sunteți la volan? -Nu”.

DORIN CIORNÎI, DIRECTOR RTEC: „Nu este cazul, nu avem niciun caz înregistrat în RM”.

În troleibuze ar mai putea să apară și aparate de mici dimensiuni cu care să fie curățată podeaua.

DORIN CIORNÎI, DIRECTOR RTEC: „Probabil o să procurăm și utilaj special ca să facem dezinfectarea la podele, la toate elementele din plastic din troleibuz”.

Din spusele unui administrator de rută de microbuz, și în maxi-taxiuri s-ar face dezinfecție, însă cu resursele proprii.

VEACESLAV GĂINĂ, ADMINISTRATOR AL UNEI COMPANII DE TRANSPORT: „Dezinfectăm barele, scaunele. Procură soluțiile și încercăm să facem, dar cu ce și cum anume, nu avem nicio indicație”.

De cealaltă parte, unii șoferi se plâng că nu au cu ce dezinfecta microbuzul.

„Da cu ce să-l dezinfectez? A fost cândva…. Atunci îmi dădeau soluții de la firmă. -Dar acum? -Acum nu îmi dă nimic”.

Doar unul dintre cei cu care am discutat spune că încearcă, din când în când, să curețe barele de protecție, din salonul microbuzului.

„Numai cu hârtii și gata. -Șervețele umede? -Da. -Credeți că ajută? -Da eu nu știu. Ajută sau nu, nu mă întrebați”.

De asemenea, administratorii mai multor rute de microbuz intenționează să le procure și măști de protecție pentru șoferi.

Responsabilii de la RTEC spun că transportul public din muncipiul Chișinău este dezinfectat de trei ori pe zi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram