Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi spune că prima doamnă Galina Dodon l-a dat anul trecut în judecată pentru defăimare, iar în luna decembrie 2019, a aflat că în septembrie s-a desfășurat o ședință în lipsa lui, după care s-a trezit cu o nouă citație. 

„Prima doamnă Galina Dodon încă anul trecut m-a dat în judecată pentru defăimare. Comedia în această situație este că am aflat despre acest lucru în luna iunie, când deja eram într-o coaliție cu Partidul Socialiștilor (PSRM)”, a declarat Mihai Popșoi.

Vicepreședintele Parlamentului spune că președintele Igor Dodon și avocații săi l-au asigurat că cazul se va soluționa, iar el, convins că are dreptate, aștepta ca prima doamnă să-și retragă demersul.

„Fostul consilier al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi m-a asigurat că lucrurile erau rezolvate. Acum în luna decembrie m-am trezit cu o nouă citație, lucru care m-a amuzat, pentru că situația după cum v-am spus este destul de comică”, a precizat Mihai Popșoi.

Potrivit lui, totul a început atunci când anul trecut, în luna martie, la un protest care s-a desfășurat în fața Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în discuția cu niște activiști civici, el spunea că o coaliție între Blocul ACUM și PSRM e foarte dificilă atât timp cât prima doamnă are dosare penale.

„Acest lucru îl cunoșteam din presă și îl aveam confirmat din surse anonime din Procuratura Generală”, a spus Popșoi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!