/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Andrei Năstase sesizează Serviciul de Securitate! Cere să-l investigheze pe Dorin Damir care ar face presiuni pe judecători

27 februarie 2020, ora 07:05

Finul fostului lider al Partidului Democrat, Dorin Damir, ar continua să influențeze sistemul judecătoresc și după ce a fugit Vladimir Plahotniuc din R. Moldova. Damir ar avea legături și cu persoane ce dețin funcții importante la Procuratura Generală și ar bloca ancheta în anumite dosare. Declarația aparține președintelui Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care solicită Serviciului de Informații și Securitate să se autosesizeze și să inițieze o anchetă.

„Le cer celor de la SIS, în care încă îmi mai pun speranța, să investigheze legăturile între Poalelungi, Damir, Popenco cu înalți funcționari din cadrul Procuraturii Generale. Să vadă pe la ce saune merg împreună, la ce cluburi de fitness merg cu oamenii lui Plahotniuc. Ei sunt în măsură să se autosesizeze. Sunt sigur că ei au informație mai multă decât am eu, la fel cum am mai multă informație despre ce a făcut Damir în cadrul Ministerului de Interne”, a spus Năstase în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Politicianul a evitat să deschidă parantezele: „Nu aș vrea să periclitez o anchetă care pur și simplu ar zgudui ministerul. Foarte multă lume mă întreabă de ce nu am scos de acolo hârtii ca să le arăt la lume. Pentru că eu respect legea”.

Andrei Năstase îl acuză pe Dorin Damir că ar face presiuni asupra judecătorilor, inclusiv amenințări fizice.

„Vin oamenii și mi se plâng că nu mai rezistă. Lucrurile iau deja altă întorsătură. Dacă înainte se venea cu banul, cu presiunea de promovare sau nepromovare într-o anumită funcție, astăzi deja se vine cu amenințări fizice. Despre ce justiție vorbim?”, a adăugat liderul PPDA.

Vom încerca pe parcursul zilei să obținem o reacție de la Dorin Damir la acuzațiile lansate de Andrei Năstase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram