/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Două persoane au fost supuse testului la coronavirus în Republica Moldova până în prezent

missing
27 februarie 2020, ora 14:50

Două persoane au fost supuse testelor la coronavirus în Republica Moldova până în prezent, potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care este audiată în aceste momente în Parlament la subiectul dat. Ambele teste au fost negative, potrivit șefei de la Sănătate. 

Ministra susține că decizia de efectuare a acestor teste este luată de medici, în baza unei analize de risc.

Viorica Dumbrăveanu declară că în cazul în care va fi depistat vreun caz de coronavirus în Moldova, va fi modificată alerta de cod galben și vor fi luate și alte măsuri de protecție, mai stricte.

Testele sunt făcute într-un laborator al Agenției de Sănătate Publică. Potrivit Ministerului Sănătății, în Moldova au fost aduse 480 de teste, dar urmează să mai vină altele o mie de teste pentru verificarea prezenței coronavirusului.

În același timp, cu puțin timp în urmă a parvenit o informație de la Strășeni, precum că o pacientă suspectată că ar putea fi infectată de coronavirus a fost plasată în carantină. Aceasta s-a întors din Italia acum două săptămâni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram