Două persoane au fost supuse testelor la coronavirus în Republica Moldova până în prezent, potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care este audiată în aceste momente în Parlament la subiectul dat. Ambele teste au fost negative, potrivit șefei de la Sănătate. 

Ministra susține că decizia de efectuare a acestor teste este luată de medici, în baza unei analize de risc.

Viorica Dumbrăveanu declară că în cazul în care va fi depistat vreun caz de coronavirus în Moldova, va fi modificată alerta de cod galben și vor fi luate și alte măsuri de protecție, mai stricte.

Testele sunt făcute într-un laborator al Agenției de Sănătate Publică. Potrivit Ministerului Sănătății, în Moldova au fost aduse 480 de teste, dar urmează să mai vină altele o mie de teste pentru verificarea prezenței coronavirusului.

În același timp, cu puțin timp în urmă a parvenit o informație de la Strășeni, precum că o pacientă suspectată că ar putea fi infectată de coronavirus a fost plasată în carantină. Aceasta s-a întors din Italia acum două săptămâni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!