Ruperea celor șase deputați de la Partidul Democrat (PD) s-a produs după întrevederea lui Andrian Candu și a lui Sergiu Sîrbu cu Nathaniel Rothschild în Israel, spune Pavel Filip, președintele democraților. Mai mult, liderul PD-ului crede că cei doi s-au mai întâlnit cu cineva în Israel: Noi știm prea bine cine trăiește în Israel”, a spus Pavel Filip la emisiunea Cutia Neagră de la TV8. 

„Mie mi-a fost clar că se începe un joc coordinat din exteriorul țării. Și domnul Candu a recunoscut că a vorbit cu domnul Plahotniuc. De Șor nici nu o să spună”, a spus Pavel Filip.

Mai mult, președintele PD spune că i s-a părut straniu comportamentul acestor deputați după deplasarea în Israel. „Ei au început să meargă prin organizațiile teritoriale de unde provin acești deputați. Au început din Căușeni, de unde este domnul Repeșciuc”, a spus Filip. Potrivit lui, la Căușeni ar fi fost organizat un eveniment cu masă copioasă și daruri pentru participanți: bomboane și șampanie.

„Au încercat cumva să ascundă de mine ca președinte de partid și desigur că aceste lucruri trezesc multe semne de întrebare. Eu am depus mult efort ca să nu existe nicio scindare în partid. Această plecare din partid este planul B, planul A era preluarea conducerii partidului”, a declarat președintele PD-ului.

Recent, un grup format din șase deputați democrați a părăsit fracțiunea PD-ului. Grupul este condus de Andrian Candu, se numește Pro Moldova. Candu spune că intenționează să crească un partid cu această denumire.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!