Imaginile video care au fost lansate în spațiul public, în care președintele Igor Dodon este surprins discutând cu fostul lider al democraților Vladimir Plahotniuc despre finanțările pe care le primește din Federația Rusă, au fost expertizate în străinătate, iar verificarea a arătat că acestea ar fi autentice .

Expertiza a fost realizată la comanda liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

„Înregistrările le-am verificat în afara R. Moldova și sunt veridice, sunt reale. Trocul dintre Plahotniuc și Dodon e ceea ce înseamnă interesul național. În acele discuții se vorbește nu doar de banii din Bahamas și din Federația Rusă, dar și de banii lui Plahotniuc pe care îi pretinde Dodon”, a atenționat Andrei Năstase din platoul emisiunii „Politica” de la TV8.

Politicianul s-a adresat procurorului general Alexandr Stoianoglo și i-a transmis că așteaptă rezultate pe toate dosarele de rezonanță pe care a depus sesizări la Procuratură, inclusiv cel al finanțării PSRM din exterior.

Amintim că Igor Dodon a declarat că imaginile sunt trucate, după ce acestea au apărut în spațiul public. Ulterior, chemat la Procuratură, șeful statului și-a schimbat poziția și a spus că l-ar fi provocat special pe Plahotniuc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!