/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultimele date oferite de Ministerul Sănătății privind coronavirusul

27 februarie 2020, ora 12:02

Persoane cu suspecție la coronavirus nu au fost depistate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Sănătății, care a prezentat ultimele date la acest subiect.  

În cadrul unei ședințe reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că în ultimele 24 ore nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul țării cu simptome asociate coronavirusului.

Conform ultimelor date, 19 991 de persoane au intrat în țară; 9958 la frontiera terestră cu România (UE), la frontiera terestră cu Ucraina – 6791 de persoane, la Aeroport – 3242 de persoane, dintre care 745 persoane au venit din Italia.

Directorul interimar al IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Sergiu Vasiliță,  a raportat că persoane cu suspecție la coronavirus nu au fost depistate.

Cei de la minister anunță că urmează să fie elaborate materiale suplimentare pentru distribuire la punctele de frontieră, precum și elaborarea unui spot video (cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății) ce va conține o instruire clară despre regulile de îngrijire a pacientului cu coronavirus la domiciliu.

La fel, va fi evaluată asigurarea instituțiilor medico-sanitare cu echipamente medicale, în special în secțiile terapie intensivă, instruirea suplimentară a personalului medical și intensificate acțiunile de informare a populației.

Autoritățile apelează la implicarea tuturor persoanelor care revin în țară din zonele de risc, ca să se adreseze individual la medicul de familie, pentru examinare și monitorizare la domiciliu timp de 14 zile. Conform ordinului ministerului, medicul de familie va elibera la solicitare certificate de boală pentru a fi prezentate la angajator.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram