/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Ce spun deputații despre pomelnicul familiei Dodon, tipărit în 1500 de exemplare

missing
27 februarie 2020, ora 16:54

După ce ieri s-a aflat că familia președintelui Igor Dodon ar avea un pomelnic personalizat, deputații din Parlament au fost întrebați ce părere au despre asta. Unii afirmă că cele 1 500 de exemplare tipărite ar fi o absurditate, iar alții spun că informațiile ar fi false. Au fost, însă, și din cei care au afirmat că pomelnicul s-ar fi făcut în contextul în care la toamnă au loc alegerile prezidențiale. 

Este o prostie cu pomelnicul. Acesta nu se face în 1 500 de exemplare. El se face într-un singur exemplar. Cel care a făcut această inacțiune este rău informat. – Bănuiți cine l-ar fi putut tipări? – Nu”, a răspuns deputatul PSRM Grigore Novac.

„Eu cred că este o încercare de implicare a bisericii în campania prezidențială. Noi avem multe probleme și trebuie să le remediem inclusiv acest aspect” a precizat deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Fiecare moldovean de la țară are pomelnic. – Aveți și dumnevoastră pomelnic personalizat?- Eu pomelnice personalizate nu am, fiindcă eu nu locuiesc la țară. Mai cu seamă, voi răspândiți minciuni că s-au editat câteva mii de pomelnice, în lipsa la probe, la fapte concrete… Am fost ieri și am vorbit, sunt minciuni. La revedere!”, ne-a spus deputatul PSRM Bogdan Țîrdea.

Ceea ce am văzut ieri în reportajul pe care l-ați făcut dumnevoastră mi se pare o exagerare și este un exces. Mai mult parcă ar fi că vrei să demonstrezi că ești prea credincios față de alții. Asta este o chestiune intimă” a menționat liderul grupului „Pro Moldova” Andrian Candu.

Șeful statului, Igor Dodon, are un pomelnic propriu. În lista pentru sănătate apar toți membrii familiei prezidențiale, printre care soția și cei trei fii ai cuplului. Pomelnicul a văzut lumina zilei la o tipografie din capitală, fiind disponibil în vreo 1 500 de exemplare. Acesta urmează să ajungă în toate bisericile din țară, ne-a spus un telespectator al TV8, care însă a cerut să rămână anonim. Președinția știe despre tipărirea pomelnicului, dar afirmă că nu a cheltuit nimic pentru că această inițiativă ar aparține unor reprezentanți ai bisericilor. Totuși, Mitropolitul Vladimir, spune că nu știe nimic despre asta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram