Un tânăr de 21 de ani a fost reținut de polițiști pentru că a furat două automobile în sectoarele Botanica și Râșcani ale capitalei. Individul a solicitat evacuatorul și a dus mijloacele de transport la fier vechi, după care le-a vândut. 

Furturile au fost comise în perioada 10 – 14 februarie. Este vorba de un automobil de model ,,Ford Escort”, ce era parcat pe strada Miron Costin din sectorul Râșcani și o mașină de marca ,,Mercedes”, ce era parcat pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica. Poliția spune că mijloacele de transport erau în stare nefuncțională.

Polițiștii au fost alertați de către proprietari. Ei au comunicat că chiar dacă automobilele erau în stare nefuncțională, aceștia urmau să le repare. Prejudiciul estimat de proprietari constituie 27 de mii de lei, informează Poliția capitalei.

Audiat de polițiști, suspectul și-a recunoscut vinovăția. El a spus că a văzut că automobilele sunt parcate de mai mult timp, a chemat un evacuator și le-a dus la o bază pentru colectarea metalului. Ulterior le-a vândut.

Tânărul s-a dovedit a fi judecat și dat în căutare pentru infracțiuni similare în sectorul Botanica al capitalei. Acesta nu se prezenta în instanța de judecată de câte ori era solicitat.

Bănuitul este reținut pentru 30 de zile și cercetat penal pentru furt. El riscă o amendă în mărime de la 32 500 lei, la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la patru ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!