O sintagmă din Codul de procedură penală urmează a fi clarificată de magistrații Curții Constituționale, după ce avocații fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, au depus o sesizare. De decizia înaltei Curți depinde dacă Morari se va întoarce sub arest sau va rămâne la libertate, sub control judiciar.

Apărătorii au cerut să fie verificată constituționalitatea următoarei prevederi din Codul de procedură penală: „Curtea Supremă de Justiție hotărăște în ce măsură se mențin actele îndeplinite de către instanța la care s-a aflat cauza până la strămutare”.

Avocaților nu le este clar care sunt categoriile de acte ce pot fi anulate de Curtea Supremă de Justiție, dacă este admisă o cerere de strămutare a cauzei penale.

„Procurorii au găsit un tertip de anulare a deciziei judecătorilor care l-au lăsat pe Viorel  Morari sub control judiciar”, afirmă apărătorii.

Amintim că acuzatorii în cazul lui Viorel Morari au cerut CSJ-ului strămutarea dosarului la o altă instanță, dar și recuzarea magistraților care l-au eliberat pe Morari. Dacă demersul procurorilor va fi acceptat, ar putea fi anulată decizia de eliberare din arest a lui Morari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!