/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Avocații lui Viorel Morari au sesizat Curtea Constituțională

missing
28 februarie 2020, ora 10:17

O sintagmă din Codul de procedură penală urmează a fi clarificată de magistrații Curții Constituționale, după ce avocații fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, au depus o sesizare. De decizia înaltei Curți depinde dacă Morari se va întoarce sub arest sau va rămâne la libertate, sub control judiciar.

Apărătorii au cerut să fie verificată constituționalitatea următoarei prevederi din Codul de procedură penală: „Curtea Supremă de Justiție hotărăște în ce măsură se mențin actele îndeplinite de către instanța la care s-a aflat cauza până la strămutare”.

Avocaților nu le este clar care sunt categoriile de acte ce pot fi anulate de Curtea Supremă de Justiție, dacă este admisă o cerere de strămutare a cauzei penale.

„Procurorii au găsit un tertip de anulare a deciziei judecătorilor care l-au lăsat pe Viorel  Morari sub control judiciar”, afirmă apărătorii.

Amintim că acuzatorii în cazul lui Viorel Morari au cerut CSJ-ului strămutarea dosarului la o altă instanță, dar și recuzarea magistraților care l-au eliberat pe Morari. Dacă demersul procurorilor va fi acceptat, ar putea fi anulată decizia de eliberare din arest a lui Morari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram