Igor Dodon a declarat în noul său video „Președintele răspunde” că a primit, cu câteva zile în urmă, o confirmare de la autoritățile americane că fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul SUA. Nici Procuratura Generală și nici Centrul Național Anticorupție nu a primit oficial astfel de informații.

La solicitarea TV8.md, Centrul Național Anticorupție a precizat că nu a primit, deocamdată, un răspuns la demersul pe care l-a trimis în luna decembrie în adresa  autorităților americane în care li s-a cerut să anunțe dacă Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul SUA sau dacă a folosit actele cu cea de-a doua identitate – Vladislav Novak.

„CNA este în așteptarea unui răspuns oficial din partea autorităților SUA. Pe canale neoficiale, însă, deja avem informația că numitul se află pe teritoriul Statelor Unite. Despre acest fapt am informat Procuratura Anticorupție în calitate de organ care exercită urmărirea penală pe cazul dat”, a precizat ofițera de presă a CNA, Angela Starinschi.

Nici Procuratura Generală nu are informații oficiale din SUA despre locul aflării lui Plahotniuc, la care a făcut trimitere președintele Igor Dodon.

„La Procuratură nu au parvenit informații la acest subiect. În context, Direcția cooperare internațională și integrare europeană a Procuraturii Generale urmează să clarifice informațiile respective, printr-o solicitare către INTERPOL”, ne-a spus Maria Vieru, ofițera de presă a PG.

Igor Dodon a mai declarat că organele competente vor cere în scurt timp extrădarea lui Plahoniuc din SUA. Fostul lider PDM nu este anunțat, deocamdată,  în căutare internațională de către Interpol.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!