/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

CNA nu a primit oficial răspuns din SUA despre locul aflării lui Plahotniuc. Nici Procuratura nu are confirmarea despre care a vorbit Dodon

missing
28 februarie 2020, ora 16:23

Igor Dodon a declarat în noul său video „Președintele răspunde” că a primit, cu câteva zile în urmă, o confirmare de la autoritățile americane că fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul SUA. Nici Procuratura Generală și nici Centrul Național Anticorupție nu a primit oficial astfel de informații.

La solicitarea TV8.md, Centrul Național Anticorupție a precizat că nu a primit, deocamdată, un răspuns la demersul pe care l-a trimis în luna decembrie în adresa  autorităților americane în care li s-a cerut să anunțe dacă Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul SUA sau dacă a folosit actele cu cea de-a doua identitate – Vladislav Novak.

„CNA este în așteptarea unui răspuns oficial din partea autorităților SUA. Pe canale neoficiale, însă, deja avem informația că numitul se află pe teritoriul Statelor Unite. Despre acest fapt am informat Procuratura Anticorupție în calitate de organ care exercită urmărirea penală pe cazul dat”, a precizat ofițera de presă a CNA, Angela Starinschi.

Nici Procuratura Generală nu are informații oficiale din SUA despre locul aflării lui Plahotniuc, la care a făcut trimitere președintele Igor Dodon.

„La Procuratură nu au parvenit informații la acest subiect. În context, Direcția cooperare internațională și integrare europeană a Procuraturii Generale urmează să clarifice informațiile respective, printr-o solicitare către INTERPOL”, ne-a spus Maria Vieru, ofițera de presă a PG.

Igor Dodon a mai declarat că organele competente vor cere în scurt timp extrădarea lui Plahoniuc din SUA. Fostul lider PDM nu este anunțat, deocamdată,  în căutare internațională de către Interpol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram