/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Diacov recunoaște că deputații care au trecut în 2015 de la PCRM la PDM au fost „cumpărați”: „Banii i-a luat Voronin”. Replica liderului PCRM

28 februarie 2020, ora 18:06

Președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov dezvăluie că, în 2015, s-au plătit bani pentru ieșirea celor 14 deputați comuniști din partid, care ulterior au aderat la PDM. Potrivit acestuia, banii pentru opt parlamentari i-ar fi luat chiar liderul PCRM Vladimir Voronin.

„Ati auzit vreodată ca Voronin să spună un cuvânt de bine de domnii M. Snegur sau P. Lucinschi? De N. Timofti și I. Dodon, nici nu mai vorbesc. Toți foștii lui colegi de partid – M.Lupu, Z. Greceanii, V. Stepaniuc, V. Țurcan, V. Mișin – au fost etichetați de nenumărate ori cu cuvinte urâte. Despre cei 14 deputați, care l-au părăsit, alte cuvinte decât „trădători” el nici nu a căutat. Măcar că pentru plecarea a cel puțin 8 dintre ei, banii, din câte știu eu, i-a luat însuși Voronin. De la cine, toată lumea știe”, a scris Diacov astăzi pe Facebook.

Democratul mai spune că Voronin ar fi supărat pe el că, în toamna anului 2009, nu a vrut să-l voteze ca președinte al Parlamentului: „Țineți minte declarațiile lui Voronin că el mi-a propus funcția de președinte? Dacă aș fi dat acordul, trebuia să-l votez, mai întâi, pe Voronin președinte al Parlamentului. Dar eu am refuzat. De aici toată supărarea”.

Liderul PCRM a venit cu o reacție oficială la acuzațiile lui Diacov, postată chiar pe pagina web a partidului.

„Diacov, ca întotdeauna, iarăși minți. Crezi că timpul trece și totul se uită? Nu, nu este așa. Timpul le așează pe toate la locul lor și adevărul iese la iveală…Toată țara a auzit declarațiile mele cu privire la cei 14 trădători. A fost numită și suma, s-au dat nume, cine și ce și-a cumpărat din banii primiți pentru trădare. Despre aceasta s-a spus la toate emisiunile televizate. Dar atunci tu, Plahotniuc și toată organizația criminală, inclusiv Procuratura și CNA, au interzis, iar cele șapte canale TV ale voastre nu au fost interesate de acest subiect”, a comentat Voronin.

Pe de altă parte, liderul PCRM  l-a acuzat pe Diacov că, pentru lingușeală, a primit lunar câte 10 mii de euro „pentru numele de președinte de onoare al PDM” și câte opt mii de euro pentru chiria sediului partidului, care aparține fiicei sale.

„Acestea sunt câteva exemple. Dar sunt și cifre mult mai solide”, a atenționat Voronin.

Referitor la declarațiile lui Diacov privind alegerea sa în calitate de șef de stat, Voronin spune că anume democratul încerca să-l convingă să fie votat.

„După alegerile din 5 aprilie 2009, PCRM a primit 60 de mandate și Parlamentul m-a ales pe mine președinte, fără ajutorul tău și al oamenilor tăi. Adevărul e că însuși tu și colegii tăi mă convingeați pe mine să fii ales președinte. Chiar dacă ai scăpări de memorie, trebuie să ții minte bine reacția mea și unde te-am trimis eu atunci”, a punctat Voronin.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram