Președintele Igor Dodon susține că a primit cu câteva zile în urmă o confirmare de la autoritățile americane că fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul SUA.

Șeful statului a spus în noul său video „Președintele răspunde” ce va urma în cazul lui Plahotniuc.

„Nimeni nu a uitat. Procesul merge. Mie nu îmi place să fac show și să vorbesc în fiecare zi despre asta. Ce va urma? Este o cauză penală pe Plahotniuc. Mai departe, organele de anchetă vor cere partenerilor SUA, cred că în următoarele zile, extrădarea lui Plahotniuc”, afirmă Dodon.

În ianuarie, autoritățile Statele Unite ale Americii (SUA) au anunțat că nu vor mai prelungi viza de călătorie a fostului deputat Vlad Plahotniuc și nici cele ale membrilor familiei acestuia. Anunțul a fost de reprezentanții Departamentului de Stat al SUA Mike Pompeo. Motivul interdicției este legat de actele de corupție asociate cu numele fostului lider al PDM și subminarea de către acesta a statului de drept în Republica Moldova.

Precizăm că Interpol încă nu a acceptat solicitarea autorităților de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc.

Ultima oră! SUA au decis că nu-i vor mai prelungi lui Vlad Plahotniuc viza de călătorie. Mesajul Departamentului de Stat

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!