Un tânăr de 22 de ani din raionul Dondușeni riscă ani grei de pușcărie pentru că ar fi încercat să introducă ilegal în țară un kilogram de droguri de tip „PVP”. Stupefiantele au fost depistate într-un autocar de ruta Odesa-Chișinău, pe 24 februarie, la postul vamal „Palanca”. 

Potrivit Serviciului Vamal, drogurile erau ascunse, în ambalaje din polietilenă transparentă, sub o banchetă din spate a autocarului. Stupefiantele erau sub formă de granule. Este vorba de un drog sintetic de tip PVP (denumit „sare”).

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentativa săvârșirii infracțiunii de contrabandă deoarece infracțiunea a fost contracarată în momentul trecerii frontierei.

Actualmente, organul de urmărire penală al Serviciului Vamal și procurorii PCCOCS întreprind măsuri în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor infracțiunii și tragerii la răspundere a persoanelor implicate. În cazul în care va fi demonstrată vinovăția, suspectul riscă până la zece ani de închisoare.

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!